SVs Steinsholt bjeffer

Einride Berg

Einride Berg Foto:

Av
DEL

LeserbrevMin gode venn Håvard Steinsholt er indignert og inderlig forbannet på utbyggere som såkalt «sminker» sine prosjekter med bilder av hvordan utbyggingsplaner vil se ut.

Jeg tror han kan ta det med ro.

Politikerne i Hovedutvalg for teknikk og plan er godt vant med å vurdere utbyggingsplaner. Jeg kjenner alle i mitt hovedutvalg, og jeg vet med sikkerhet at de kan vurdere utbyggingsplaner. Håvard undervurderer sine kolleger.

Hovedutvalget vurderer detaljreguleringsplan, kart, bestemmelser og planbeskrivelse. Jeg har hørt mange diskusjoner om dette, og jeg oppfatter at HTP's medlemmer som godt kompetente, dyktige og redelige. Ingen av dem lar seg «rive med» av blomstrende beskrivelser av fremtiden. De forholder seg til det som heter virkeligheten, de vurderer planene, drøfter dem og tar sin beslutning ut fra fremlagt fakta.

Jeg synes Håvard kan ta dette med ro. Han og hans kolleger i utvalget er faglig sterke, og jeg mener han undervurderer sine kolleger med sitt unødvendige skrik.

En ting til – og den er mer alvorlig, og jeg er usikker på om Håvard har tenkt over konsekvensen av dette: Hans krav innebærer i realiteten en innskrenking av ytringsfriheten. Utbyggernes ønsker og drømmer om en fremtid er ikke bare legitim, det er en sentral del av deres ytringsfrihet.

Det kommer jeg aldri til å nekte dem!

Jeg undres jo over at Ås avis på lederplass ikke evner å se det prinsipielle. Hvis noen skulle skjønne akkurat det, så måtte det jo være avisene.

Men dessverre ... Der var det stengt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags