Terrassehus ned mot Bunnefjorden

ØNSKER TERRASSEHUS VED NESSET: Trygve Roll-Hansen.

ØNSKER TERRASSEHUS VED NESSET: Trygve Roll-Hansen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHytteeiere ønsker å beholde hyttene sine. I skråningene ned mot Nesset er det godt for mennesker å være, med utsikt, sol og gangavstand til sjø og Breivoll. Før koronakrisen mente Miljøpartiet de grønne at 400 nye boliger ville føre til 2300 flere bilreiser i døgnet.

Det i et område med sykkelavstand til kjøpesenter og både el-sykkelavstand og buss flere ganger i timen til Oslo, Drøbak, Ski og Nesodden. Et område med mindre behov for å reise bort med bil og fly, enn i kompakte blokkområder på flat matjord og i raserte frodige hager rundt jernbanestasjoner.

Koronakrisen viser behov for beredskap. Viktig med sjøtransport, som en kan få med flere boliger ned mot Bunnefjorden. For matauke er det gunstig med terrassehus på skråninger uten matjord, men med gangavstand til sjøen. Terrassehus gir mulighet både for dyrking på terrasser og i små nye hager som en kan gå rett ut i. Kriser fører ofte til problemer for de svake. Både likestilling og et brukbart liv uten bil, tilsier et dekkende kollektivnett. Det kan en få med kompakt utbygging ned mot sjøen.

Da kan en få Vinterbro busstasjon, med mat, drikke og do, i krysset mellom E6 og E18. Et sted med overgang mellom lokale, regional og internasjonale busser. Boligbygging ned mot Bunnefjorden kan føre til et bedre kollektivtilbud i Follo og mindre reiser med personbil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags