Tre grep for å sikre økonomien i Ås

Einride Berg

Einride Berg Foto:

Av
DEL

LeserbrevÅs kommune har anstrengt økonomi. Venstrepartiene roper på eiendomsskatt (det har de gjort i de siste 30 år). Kommunen har satt ned en egen Woodo-komite, som skal løse problemene. Woodoo-komiteen varsler om innføring av eiendomsskatt.


Jeg håper at komiteen vurderer følgende, tre enkle grep for å overvinne den økonomiske situasjon:


1. Det er overkapasitet på elever til den nybygde Rustad skole. Den dekker bl.a. Danskerud, som også sender elever til Kroer. Kroer skole er under press, ikke utenfra, men innenfra: Foreldre på Kroer vil gjerne sende sine barn til Rustad. Flere søker overgang, og det er bare tilfeldigheter i deres søknader som skal til for at søknadene innvilges.
Dette er ikke politikerstyrt, men foreldrestyrt - vi politikere har sagt at vi vil skjerme skolen, men når foreldrene vil annerledes, så er valget klart: Legg ned Kroer skole.
2. Det vil bli overkapasitet på nye Åsgård skole. Vi bygger fire-parallell med plass til mange elever. Vi prøver å fylle ledig kapasitet i skolen med læringssenter m.v. Det mest nærliggende er å flytte Brønnerud-elevene til Åsgård, parkere Brønnerud skole inntil den kan fylles opp igjen om 20 år.
3. Ås kommune har solgt tomter på Dyster-Eldor for ca 330 mill. kr. Halvparten er betalt, resten gjenstår. Ås kommune har altså 160 mill. kr. utestående - penger som kan brukes til nedbetaling av gjeld.
Dette er tiltak som kan iverksettes umiddelbart uten at man trenger å hente inn unødvendige skattepenger på bolig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags