ÅS: Uten frivilligheten, stopper samfunnet opp. Det vet vi, og i frivillighetens år, ønsker Ås kommune å sette pris på dem som driver med frivillig arbeid. Ås kommune har skrevet litt informasjon om en ny støtteordning, som Østlandets Blad ønsker å videreformidle.

Andre søknadsrunde for å søke om støtte til å markere Frivillighetens år 2022 og vise frem egen frivillig organisasjon, lokallag eller forening er nå åpnet, og frivillige lag og foreninger kan søke støtte på inntil 25 000 kroner til å markere «Vår dag» i frivillighetens år 2022. Dagen kan dere bruke til det dere vil - det viktigste er at lokalsamfunnet får anledning til å se hva slags organisasjon dere er, og hvilke aktiviteter dere driver med.

– Vi har mer enn 350 frivillige lag og foreninger her i Ås kommune. I tillegg har vi flere fantastiske enkeltfrivillige. Jeg håper at så mange som mulig av disse har lyst å bli med på feiringen og vise frem den fine og mangfoldige frivilligheten vi har i kommunen vår, sier Ellen Sibe Kråkenes som er enhetsleder for kultur, idrett og frivillighet i Ås kommune til kommunens nettsider.

Fristen for å søke er 7. februar, og pengene blir utbetalt i slutten av mars. Søknadsskjema finner du her

Har du en god ide?

Har du en idé til noe du ønsker å søke støtte om, men trenger å teste den på noen først? Eller har du spørsmål om praktisk tilrettelegging som for eksempel leie av lokaler?

Da kan du kontakte Ås frivilligsentral. Frivilligsentralen er en del av Ås innbyggertorg, som har sine fysiske lokaler i underetasjen på Ås rådhus.

– Selve søknadsskjemaet er veldig enkelt, og det er lagene og foreningene selv som må søke om støtte. Enten hver for seg, eller gå sammen om en søknad, forklarer daglig leder ved Ås frivilligsentral Maria-Therese Jensen.

– Vi kan hjelpe deg ved å lytte til ideen du har, og bidra med innspill og relevante opplysninger til søknaden.

Du kan kontakte Ås frivilligsentral på telefon eller e-post for en prat eller for å avtale et møte i innbyggertorgets lokaler :Ås frivilligsentral - Telefonnummer: 64 96 22 36 - E-post: frivillig@as.kommune.no