Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er også bra for det generelle boligmarkedet i Ås

Artikkelen er over 2 år gammel

Studentene og ordføreren jubler over tildelingen av midler til nye studentboliger i Ås.

– Jeg er svært glad for at finansieringen er på plass, og jeg gratulerer studentene med at vi nå får disse 650 nye studentboligene, samt 150 nye som allerede er finansiert, sier ordfører Ola Nordal til Ås Avis.

Nordal sier dette blir en viktig vekst i boligtilbudet for en voksende studentmasse i Ås.

– Det gjør det mulig for flere av studentene å bo i Ås, og det er positivt for kommunen og for studentene.

Han sier det også sider ved dette som er bra for det generelle boligmarkedet i Ås.

– Vi har vært opptatt av å begrense hyblifisering av eneboliger ved at de deles opp til hybelhus og leies ut. Jeg tror byggingen av 800 nye studenthybler vil bidra til å hindre en slik uønsket utvikling. Det vil bli mindre interessant å kjøpe en enebolig for overpris med sikte på å dele den opp i utleiehybler.

SiÅs får 200 mill. Fullfinansiering av studentboliger på plass: – Dette er 17. mai, julaften og bursdag på samme dag

Noe vi har ventet på lenge

– Dette er noe vi har ventet på lenge. Det er utrolig viktig for studentene og for utviklingen av Ås, sier Tord Hauge, studentleder ved NMBU.

Han minner om at vi har boligmangel i Ås i dag og at Campus Ås er i sterk vekst, med Veterinærhøgskolen på plass fra høsten 2020.

– Studentene kommer uansett. Spørsmålet har vært hvem skal være ansvarlig for å bygge boliger de skal bo i? De er naturlig at dette er SiÅS. På den måten får vi en kontrollert vekst av boligbyggingen i Ås.

– Nå skal det feries?

– Ja. Kanskje ikke champagne, men vi skal nok spise kake i dag. Vi er veldig fornøyde med denne tildelingen fra departementet.

Kommentarer til denne saken