ÅS: Tilskuere på hjemmekampene til Ås fotball og andre arrangementer på Ås stadion har til nå måttet nøye seg med ståplasser på gresset eller en lett henslengt positur på gjerdet langs løpebanen.

Ås IL Fotball har i flere år lekt med tanken om å sette opp en skikkelig tribune, men det er først i den senere tid at bidrag fra en sponsor har gjort det mulig å realisere drømmen. Daglig leder Geir Sneis sier til Ås Avis at mye er gjort klart, men at de ikke har fått grønt lys enda.

Avklare med friidretten

– Vi må avklare med de andre gruppene som bruker stadion, som for eksempel friidretten. Tribunene må være tilpasset og plassert slik at de kan komme alle som bruker stadion til gode. Den prosessen er vi ikke helt ferdig med enda, men vi har en god dialog og folk er positive, sier han.

Godt tiltak

Sneis forteller at det har kommet ønsker om tribune både fra internt i klubben og fra tilskuere.

– Med en skikkelig tribune vil stadion fremstå som et mer seriøst idrettsanlegg. Tilskuere har også ønsket seg sitteplasser. Fra klubbens siden har vi et ønske om å samle tilskueren og trekke mer folk til stadion. . Kommunen er også positiv så dette har jeg tro på, sier han.

Materialene til å bygge en tribune med 100 sitteplasser har blitt donert av en sponsor, og klubben har funnet en byggherre som står klar til å starte.

Modulskole

Den foreløpige planen er å plassere tribunen mellom stadion og grusbanen, men den endelige plasseringen kan påvirkes av mange faktorer.

– I tillegg til de andre brukergruppene skal det bygges modulskole på grusbanen. Hvordan modulskolen vil påvirke oss andre som bruker området er ikke helt avklart enda.

– Berger vi plassen utvider vi til 1200 plasser, fleiper Sneis.