Direkte kl. 14: Regjeringen kommer med ny korona-oppdatering

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og næringsminister Iselin Nybø holder pressekonferanse Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vil også være til stede.

Denne saken oppdateres.

DEL

I dag klokken 14.00 vil regjeringen informere om siste korona-nytt, og gi en oppdatering om korona-sitasjonen i Norge. Du kan se sendingen på øb.no, og lese siste nytt her.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og næringsminister Iselin Nybø holder pressekonferanse Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vil også være til stede.

Denne saken vil bli oppdatert underveis.

Rekordsmitte

Det siste døgnet er det registrert 930 koronasmittede i Norge. Det er 399 flere enn dagen før og det høyeste antallet smittede som er registrert på ett døgn.

– Det var denne utviklingen vi var bekymret for da vi søndag strammet inn. Det er nå veldig viktig at alle med symptomer tester seg og at alle følger råd og regler, skriver Høie i en epost til Dagbladet, ifølge Nettavisen.

– Målet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vaksinen gjør at vi ser lys i tunnelen, men vi må få ned smitten for at vinteren og våren skal bli lettere, fortsetter han.

Stavanger har det siste døgnet tangert smittetoppen sin fra 30. desember etter at 50 nye koronatilfeller ble registrert. I Oslo ble 204 tilfeller påvist, noe som er 95 flere enn snittet de foregående sju dagene i hovedstaden.

Nakstad advarer

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer også nå om at den kraftigste smitteøkningen ser ut til å komme i befolkningsrike kommuner.

- Vi har fryktet økte smittetall etter jul, og det ser ut som mange av de befolkningsrike kommunene står for den kraftigste økningen, skriver Nakstad i en SMS til NTB.

Han tror onsdagens rekordhøye smittetall delvis kan skyldes at folk har ventet til etter ferien med å teste seg.

– Men vi må likevel være forberedt på at uketallene vil øke. Derfor anbefalte vi også forsterkede tiltak, som regjeringen innførte i helgen.

Over 52.000 smittet

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 52.180 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.902 nye smittetilfeller i Norge. 2,8 millioner tester var fram til tirsdag utført.

133 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

452 dødsfall

Til sammen er 452 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Dette har Norge sikret seg

I ukene som kommer vil Norge motta rundt 40.000 doser i uka av vaksinen fra Pfizer og BioNTech. I tillegg kommer det i januar og februar 67.000 doser av Modernas koronavaksine, som kan bli godkjent av EU for bruk i Norge denne uken. Her har sikret seg 1,9 millioner doser av Moderna-vaksinen.

Det er ventet at Det europeiske legemiddelverket onsdag godkjenner Modernas covid-19-vaksine for bruk i EU. Da gjenstår kun EU-kommisjonens formelle godkjenning, som trolig vil skje kort tid etterpå.

Deretter vil det norske Legemiddelverket gjøre sin vurdering innen svært kort tid slik at vaksinen kan bli godkjent til bruk også her i landet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken