Gå til sidens hovedinnhold

Disse Åsjentene stopper sokkene dine for TV-aksjonen

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi ønsker å gjøre noe for TV-aksjonen og sette fokus på at det går an å fikse klesplagg isteden for å bare kjøpe nytt, sier jentene i Budeieforeninga.

I forkant av årets TV-aksjon 20. oktober har Budeieforeningen på NMBU startet sin egen ullsokkaksjon.

– Hver oktober prøver vi å gjøre noe for TV-aksjonen. Tidlige har vi blant annet hatt en fattigmann-aksjon der vi har bakt utrydningstruede julekaker. Å stoppe sokker er kanskje noe mange i vår generasjon ikke kan, så vi ønsket å prøve oss med en sokkeaksjon i år, sier Line Beate Lersveen.

Sammen med de andre medlemmene i Budeieforeninga skal hun stoppe ullsokker i oktober.

– I foreningens vedtekter står det at vi skal jobbe for å bevare ressursene. I dag er det mye bruk og kast. Klesplagg som sokker kan repareres og da går det med mindre ressurser enn om alle kjøper nye hver gang, sier Veronica Kravleen.

Fikselaug

Foreningen opplyser at hullete ullsokker kan leveres til dem etter avtale eller sendes til postboks PB1224 på NMBU. Stoppingen koster 25kr per sokk og pengene går til TV-aksjonen.

– Vi kan kontaktes på Facebook eller e-post budeieforeninga@gmail.com. Betaling skjer vi vipps til nummer 94810209. Pengene går til Tv-aksjonen og at vi kommer til å donere alle pengene som kommer inn, budeieforeninga står selv for materialkostnader. Etter 20. oktober vil vi ikke ta imot flere sokker.

– Vi har deltatt på fikselauget i samarbeid med Ås husflidslaget der ting og klesplagg blir reparert. Sokkeaksjonen er inspirert av det samarbeidet, sier Emilia Meling.

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Øvd på stopping

Budeieforeninga beskriver seg selv som tuftet på «våre forfedres og formødres kunnskap, arbeidsinnsats og evne til å forvalte naturen og dens ressurser på en langsiktig måte, som samtidig kommer mennesket til gode». I forkant av årets aksjon har de øvd på stopping av sokker.

– Mange i foreningen vår er flinke til håndverk allerede, men vi har øvd litt spesielt på stopping av sokker og hatt et lite minikurs. Blir årets aksjon en suksess kan vi kanskje utvide med reparasjon av flere plagg neste år, sier Kristine Vik.

Kommentarer til denne saken