Gå til sidens hovedinnhold

- Dramatisk for reisende på Østlandet

Forslaget til nytt statsbudsjett vil bety kutt i kollektivtilbudet, advarer Viken fylkeskommune.

For abonnenter

I den avtroppende regjeringens forslag til statsbudsjett, ligger det an til at kompensasjonen for bortfall av billettinntekter i kollektivtrafikken ikke blir videreført neste år.

– Det er alvorlig for kollektivtrafikken, som enda ikke har fått tilbake alle de reisende etter pandemien. Dette er dramatisk for alle som reiser kollektivt. Tallene fra kollektivselskapene viser at antall reisende er langt unna der vi var før korona. Det betyr at vi fortsatt trenger statlig hjelp for å opprettholde tilbudet. Uten dette, vil vi måtte ta store kutt i tilbudet, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

– Dette var en lite hyggelig siste hilsen fra Solberg-regjeringen. Aller minst hyggelig blir det for pendlerne, som med dette opplegget kan få færre avganger og lengre køer fordi flere må velge bilen. Jeg håper en ny regjering vil rette opp i dette umiddelbart, sier Brenna.

Les også

Ikke kutt kollektivtilbudet!

Grønnere transport

Gjennom statsbudsjettet for 2022 legger regjeringen opp til å videreføre den grønne omstillingen i flere deler av transportsektoren, melder Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Klimagassutslippene fra transportsektoren skal halveres. Derfor satser denne regjeringen på utslippsfrie ferjer og anleggsmaskiner, grønnere byer, mer godstransport på jernbanen og miljøvennlige havner, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Å redusere klimagassutslippene er en av de aller viktigste utfordringene vi står overfor. Mye er allerede gjort, og vi er på rett vei. Likevel står transportsektoren fremdeles for om lag en tredel av utslippene i Norge. Derfor fortsetter vi arbeidet med å gjøre transporten grønnere, sier Hareide.

Kommentarer til denne saken