Evakuer barna fra Moria NÅ!

Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Situasjonen for menneskene i flyktningleiren Moria på Lesvos har gått fra vondt til verre, til å bli en humanitær krise. Leiren som er bygget for 3000 mennesker huser nå nesten 20.000. Antallet vokser fra dag til dag, og leveforholdene i leiren blir stadig verre. Forholdene for særlig barn i flyktningleiren Moria i Hellas er katastrofal og de skades psykologisk for livet av å bo der. De fleste er kronisk redde, mange syke, skolegang er marginal for noen få. Moria må evakueres. Over 2500 har skrevet mail til utenriksministeren for å be henne finne de politiske løsningene som kreves for at de kan evakueres. Foreløpig støtter over 100 kommunestyrer signert oppropet, deriblant Frogn, Nesodden og Vestby i Follo. Likevel har hjelpetiltak fra Regjeringen uteblitt.

Kommuner og andre virksomheter er forventet av FN og Norge til å ta selvstendig ansvar for å fremme og respektere menneskerettighetsstandarden. Ås skal dermed være en kommune der mennesker som kommer i krise og store vanskeligheter skal få den hjelpen de trenger. Ås kommune har kompetanse og kapasitet til å bosette flere flyktninger enn hva regjeringen har lagt opp til, også når det gjelder enslige mindreårige, og ber regjeringen svare positivt på henvendelsen fra Hellas om å ta mot enslige mindreårige fra flyktningeleirene.

I en verden der menneskerettighetene er under press kan kommunestyret sende et tydelig signal om at kommuner og lokalsamfunn kan gå foran der stater svikter. Derfor løfter vi i dag en sak til kommunestyret, og håper flertallet vil støtte en evakuering av barna fra Moria. Moria må evakueres nå. Norge har et ansvar. Europa har et ansvar. Bare sammen kan vi bedre forholdene for barna, de fortjener vårt engasjement!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken