ÅS: Even Aalerud jobber i kommunalteknisk etat i Ås kommune og har hendene fulle om dagen, med store snømengder på Ås-veiene.

Mandag var han ute og saltet i boligområdet på Hestehagen, da han kom over noe han karakteriserer som svært trafikkfarlig. Han logget seg raskt inn på datamaskinen og la ut denne meldingen på Ås kommunes venner:

«Kjære foreldre! I dag gikk det bra. Jeg hadde ikke skjæret i bakken, det var lyst, og det var i skole/barnehagetiden. I morgen eller til helgen kan det hende jeg kommer i mørket midt i beste leketid, med skjæret fullt av snø. Da er det stor sannsynlighet for at jeg kan dra med meg den hula med barnet ditt inni. Min oppfordring til alle foreldre er og ikke la barna deres bygge snøhule i brøytekantene. Det er livsfarlig ... Forstår at det er gøy med snø, men lag huler et annet sted».

Midt på dagen

Denne gangen var det midt på dagen og lyst, slik at han så snøhytta som var laget i brøytekanten ved veien. Barna var også på skolen. En annen gang er det ikke sikkert at brøytemannskapet er like heldig, sier Aalerud til Ås Avis.

– Vi rykker ut ved behov. I dag var det i arbeidstiden. Men vi kan like gjerne komme på ettermiddag og kveldstid, når det er mørkt. Vi kjører etter været og ikke etter klokka. Kommer det snøfall i 18-tida så kjører vi ut da, i beste leketid for barna. Da kan det brått være et barn inne i en sånn hytte. Da blir det skummelt.

Foreldrene må passe på

Han ber nå innstendig om at foreldrene følger med.

– Det er selvsagt flott at ungene er ute, i stedet for å sitte inne. Vi skjønner også at det er gøy med store brøytekanter. Men her må foreldrene være obs! og flytte leken ut av veien.

Han sier brøytemannskapet til Ås kommune kommer over slike trafikkfarlige tilfeller rett som det er, men sjelden så langt ute i veien som det de opplevde i Hestehagen mandag formiddag.

– Mannskapet vårt er oppmerksomme, men dette var et «skrekkeksempel». Her kan det lett skje en ulykke.

Har du sett lignende tilfeller i Ås kommune? Send oss gjerne et bilde og tips på post@aasavis.no