Gå til sidens hovedinnhold

Fant og reparerte feilen som har skapt trøbbel på Østfoldbanen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag melder Bane Nor at feilsøkingen som har pågått siden starten av august er over. Feilen er utbedret og innsatstogene vil gå som normalt fra mandag.

ØSTFOLDBANEN: Siden starten av august, da togene startet opp etter sommerens arbeider, har det vært problemer på Østfoldbanen på grunn av signalfeil mellom Nordstrand og Oslo S. Det har ført til innstilte innsatstog og forsinkelser. Det skriver Østlandets Blad.

– Det viser seg å være flere årsaker til at denne feilen oppsto, og nå er vi veldig glade for at vi har fått utbedret disse og at de reisende får kjørt tog som normalt igjen, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur i Bane NOR, i en pressemelding.

Ifølge Bane Nor har det vært en type feil som er svært krevende å lokalisere. Feilen har ført til at signalsystemet får informasjon om at det er tog i sporet, selv om dette ikke er tilfelle. Det fører til at systemet gir rødt lys. Av sikkerhetsmessige hensyn har de derfor ikke kunnet la togene kjøre.

– Det er ikke vanskelig å forstå at folk er frustrerte og synes dette har tatt alt for lang tid. Vi har jobbet for fullt med alle nødvendige ressurser for å finne ut av dette. Det har vært gjort systematisk feilsøk på den måten at man tester ut en og en ting av gangen for å se om det avdekker rotårsaken. Det tar tid i et komplekst jernbanesystem, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur, Bane NOR.

De siste ukene har innsatstogene altså vært innstilt. Disse vil også være innstilt på fredag, men vil gå som normalt fra mandag.

Torsdag var det også helt stengt for trafikk mellom Ski og Oslo S etter nattens uvær. Sent torsdag kveld kom meldingen om at denne feilen var utbedret og togene går fredag som normalt.

Kommentarer til denne saken