FOLLO: Det er stedvis store utfordringer i trafikken i Follo mandag kveld, akkurat som varslet.

Østlandets Blad snakker med politiet klokken 18.48. De bekrefter at det har vært en rekke hendelser.

– Vi har fått inn en del meldinger. Det er mange meldinger om den del småuhell. På E6 sydover og nordover er det utfordringer. Det har også kommet inn meldinger om trailere som står, men ingen store og alvorlige ting, sier operasjonsleder Halvor Andersen til ØB.

Det er utfordrende forhold nå, og politiet ber folk om å være forsiktige.

– Man bør ta det svært rolig, og man må ligge vesentlig under den hastigheten man vanligvis ligger. Man må kjøre litt mer forsiktig enn vanligvis. Vi skal ikke råde folk til å ikke kjøre, men kjør forsiktig om du skal ut og kjøre, sier han.

Øst politidistrikt har også lagt ut en klar og tydelig advarsel på Twitter.

– Svært vanskelige kjøreforhold, særs på E6 syd for Oslo og til Svinesund. Kjør meget forsiktig er vårt tydelige råd til samtlige bilister. Vi har hatt mange utforkjøringer på E6 i ettermiddag og kveld, skriver de.

Har sendt ut farevarsel

Det har tidligere i dag blitt sendt ut farevarsel om glatte veier for store deler av Sør-Norge, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.

– Mye mildere luft før det i løpet av torsdagen blir kaldere igjen. Dette betyr også glattere veier, skriver meterologene, ifølge Nettavisen.

Farevarslet på gult nivå gjelder: Vestlandet, Agder, Viken, Oslo, Vestfold og Telemark, Innlandet fylke og Trøndelag.

– Husk å kjøre forsiktig og hold deg oppdatert, skriver meteorologene videre.

– Ikke kjør hvis du ikke må

Trygg Trafikk har tre klare råd til bilister i områdene der det er verst på slike dager som dette.

– For det første bør man faktisk vurdere om det er nødvendig å dra ut med bilen. All unødvendig kjøring bør unngås, saer fagsjef for trafikksikkerhet i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen til NTB søndag.

Johansen påpeker at jo flere kjøretøy det er på veiene, jo større er risikoen for at uhellet er ute.

Det neste rådet går på hvor viktig det er å avpasse farten etter forholdene.

– Det betyr ikke at man skal holde seg til fartsgrensen. Veldig ofte er det nødvendig å holde en mye lavere fart. Da har man kontroll, sa Johansen.

De samme rådene gjelder nok garantert også for dagen i dag.

Johansen sa at det er veldig mange urutinerte trafikanter som ikke kjenner forholdene godt nok.

– Er man usikker bør man teste ut forholdene når man er alene. Er det glatt nok glir man uansett, sa fagsjefen, og oppfordret også de kjørende om å holde god avstand til andre trafikanter.

– Det å skaffe seg et handlingsrom er smart hvis uhellet først skulle være ute. I tillegg må man for all del unngå blindsona, sa han.