Forslag til løsning for Åsgård

LØSNING FOR ÅSGÅRD: Einride Berg, leder for Hovedutvalg for teknikk og plan i Ås kommune.

LØSNING FOR ÅSGÅRD: Einride Berg, leder for Hovedutvalg for teknikk og plan i Ås kommune. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har i et par leserinnlegg stilt alvorlige spørsmål om riving av Åsgård skole. Jeg har kanskje ikke den politiske nomenklaturen med meg i mine vurderinger, men jeg opplever daglig at folk flest skjønner hva som er sakens kjerne.

Multiconsult har sammen med sitt heleide aksjeselskap LINK Arkitektur foreslått å rive Åsgård. Dét er deres mening, og det er jo forståelig – all den stund de får oppdraget med å tegne en ny skole. Når vi nå konstaterer den usedvanlig nære forbindelse mellom Multiconsult og LINK, så er det eneste naturlige å be om en ny, uavhengig vurdering av spørsmålet.

Jeg er ikke spesiell tilhenger av å bruke millioner på eksterne konsulenthonorar, men akkurat her er jeg villig til å gjøre et unntak – spesielt fordi det er himmelvid forskjell på å bruke 20 millioner på oppgradering av skolen og 400 millioner på å bygge ny skole.

Ås kommune bør engasjere enten OPAC, SWECO eller Rambøll for å vurdere følgende spørsmål: Kan vi oppgradere dagens Åsgård skole uten å utløse kostbare TEK17-krav? – Gitt de enorme kostnader til bygging av en splitter ny skole, så kan Ås kommune gjerne engasjere samtlige tre konsulentselskaper: Det vil uansett bare bli vekslepenger i forhold til å bygge helt nytt.

Som HOK-leder over mange år vet jeg meget godt at bygging av en splitter ny Åsgård skole vil belaste Ås kommunes budsjetter i så stor grad at skolene ikke vil klare å oppfylle lærernormen: Dette vil ramme skolebarna direkte. At man i tillegg ikke vil ha tilstrekkelige midler til PPT, PVT, logoped og helsesøster understreker alvoret.

Det er kjekt med nye skoler, men det er uansett barna og skolens innhold som er viktigst, ikke skolens yttervegger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken