ØSTLANDET: Væromslaget fra minusgrader til plussgrader i kombinasjon med nedbør skapte kaotiske tilstander på veiene, spesielt i Follo og Østfold, torsdag ettermiddag. Over hele distriktet kom det meldinger om trafikkulykker og trafikkuhell og biler som ble stående fast uten mulighet til å komme seg videre fordi det var så glatt. Torsdag kveld havnet et bil på taket ved Oslofjordtunnelen. Også fortauene var mange steder uframkommelige.


Underkjølt regn

Fredag morgen melder Meteorologisk institutt at det fortsatt er meget glatt en del steder på Østlandet, med kuldegrader og underkjølt yr som glasserer alt. De har lagt ut et bilde på twitter fra Lørenskog som viser at det er en minusgrad og broddeføre. Det er sendt ut farevarsel for Buskerud, Oppland og Hedemark på grunn av lokalt regn som fryser på bakken.

Mellom Eidsvoll og Fenstad nord på Romerike melder politiet om en frontkollisjon mellom buss og bil fredag morgen. Ifølge Politiet i Øst var det en rutebuss med fører og fire passasjerer samt en personbil med en person som var involvert. Føreren av personbilen var fastklemt etter ulykken. Personen ble frigjort og kjørt til sykehus med flere bruddskader, men var ellers våken og bevisst. Også lenger nord, på E6 mellom Biri og Mjøsbrua, har det vært et trafikkuhell fredag som førte til at veien ble stengt.

I Ås ligger temperaturen fredag morgen rett i overkant av frysepunktet. Men også steder hvor mildværet har smeltet mye av isen kan det være svært glatte partier.

– Underkjølt regn og glatte veier betyr at alle som ferdes i trafikken i dag må ta seg ekstra god tid og ferdes svært forsiktig, oppfordrer Statens vegvesen fredag morgen.