Gå til sidens hovedinnhold

Forvalter politikerne i Ås mine skattepenger på en fornuftig måte?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har bodd i Ås kommune i mange år. Jeg betaler alltid min skatt med glede og i takknemlighet for alt vi i Norge får igjen for skattepengene våre. Nå er jeg dessverre i ferd med å miste troen på at skatten til Ås kommune forvaltes på en god nok måte.

Lokalavisene skriver at beslutningen om bygging av Åsgård skole heller ikke i februar var endelig. Dette må da være demokrati på sitt verste? Det er omkamp på omkamp. Da beslutningen ble tatt i Ås kommunestyre i februar 2020, var det femte gang Ås vedtok å bygge ny skole. Jeg vet ikke hva våre folkevalgte får betalt i timen for et kommunestyremøte. Jeg vet heller ikke hvor mange timer Åsgård skole har stått til behandling i de forskjellige råd og utvalg i tillegg til alle kommunestyremøtene, ei heller hvor mye det har kostet kommunens ansatte med alle utredninger i denne saken, men det skulle jeg gjerne likt å vite.

Nå spør jeg meg virkelig om mine skattepenger til Ås benyttes fornuftig? Ville en annen privat virksomhet kunne drevet en administrasjon på en slik måte? Vi leser i avisene at Ås kommune har en stram kommuneøkonomi. Det er ikke merkelig at det blir lite penger når demokratiet styres gjennom stadige omkamper.

Hva lærer de hyggelige, optimistiske og positive elevene ved Åsgård skole av dette? De har engasjert seg i saken mange ganger. Elevene har fremstått som veldig rasjonelle og fornuftige. Nå må de vel snart sitte igjen med den oppfatningen at et vedtak bare gjelder til en ny beslutning er tatt, og at de ikke kan stole på at politikerne våre mener det de sier og stemmer over. Deres inntrykk må bli at de voksne som skal styre er vinglete og kan manipuleres.

Jeg skulle gjerne vite:

– hva har behandlingene av bygging på Åsgård skole kostet Ås kommune sånn rundt regnet hittil i timebetaling til våre politisk valgte?

– hva har det samme kostet av våre kommunalt ansatte i møtekostnader og tekniske utredninger?

– hva koster leie av modulskolen ved idrettsplassen per måned?

– har politikerne våre og de ansatte en skjult agenda som vi skattebetalere bør være klar over?

Det er ett av partiene i Ås som har fått min stemme ved de fleste kommunevalg. De viser seg nå å være mindre fornuftige og mer vinglete enn jeg noen gang hadde trodd. Ved neste kommunevalg tviler jeg på at de får min stemme.

Nå imøteser jeg et svar.

Kommentarer til denne saken