FOLLO: Dersom du trodde sommerens styrtregn var over, så må vi dessverre skuffe deg. Mandag den 18. september ser ut til å bli en svært våt dag, ifølge meteorologene, og det blir slik også til og med onsdag.

På yr.no er det meldt gult farevatrsel for mye regn. Regnet er venta å starte i 10-tida, og skal foregå gjennom hele dagen.

ØB snakka med meteorolog Her Egil Haga søndag, som kunne fortelle om nedbørsmengder som kan skape utfordringer for folk i distriktet. Han fortalte at den verste nedbøren kan starte rundt klokken 18 mandag og ut kvelden. Været vil fortsette ut mot tirsdagen, før regnet vil avta på onsdag.

– Det kan bli varierende intensitet, men når vi kommer ut på ettermiddagen så er det mulighet for at intensiteten vil øke på. Det kan bli lokalt ganske mye nedbør, fortalte meteorologen om regnværet i dag, mandag.

I farevarsele på yr.no står det: Mandag og første del av tirsdag ventes mye regn og kraftige regnbyger. Mange steder vil få 30 til 40 mm i løpet av 24 timer, og der de kraftigste bygene treffer kan det bli opptil 70 mm i løpet av 24 timer. De kraftigste regnbygene er ventet mandag ettermiddag og kveld.

Det er meldt om fare for overvann i tettbygde områder, fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp, og de skriver videre at folk må være obs på at noen reiser vil kunne få lenger reisetid. Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, skriver de.

Folk bør være forberedt

Disse intense nedbørsperiodene kan fort skape overvann i kjellere og på veier. Meteorologen fortalte at det er vanskelig å si hvem som får de verste regnbygene over seg.

– Fra nedbøren starter i morgen tidlig og frem til den gir seg på tirsdag, kan det bli opp mot 70 mm regn. Potensialet for at disse mengdene kommer i Follo-området er til stede. Det vil komme av mye regn på kort tid.

I tettbygde områder i distriktet kan det inntreffe overvann.

– I verste fall kan veier bli stengt. Folk bør være forberedt. De før legge planer som tar hensyn til været som kommer, sa meteorolog Haga.

Anbefalinger

  • Yr.no har noen gode anbefalinger til deg denne dagen:
  • Vurder behov for forebyggende tiltak
  • Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører
  • Sjekk veimeldinger (175.no)
  • Tilpass farten og kjør etter forholdene