Gå til sidens hovedinnhold

Herman Andreas (21) legger vekk konkurranseskiene

Artikkelen er over 1 år gammel

Herman Andreas Andersen har hatt en fin utviklingskurve i langrennssporet i vinter. Den tidligere Ås-løperen har hatt fremgang og var innstilt på å fortsette. Før han på senvinteren gjorde helomvending og ombestemte seg.

For abonnenter

ÅS: Herman Andreas konkluderte med at han ikke var villig til å bruke så mye tid og energi som er nødvendig for å fremgang i denne idretten. Andersen merket at det ville bli litt tyngre å ta fatt på en ny oppkjøring og at han kanskje ikke hadde den ekte «driven» som må ligge i bunn for at det skal være mulig å få utvikling. 21-åringen var heller ikke villig til å bruke mesteparten av sin tid de neste årene på langrennssporten. Det måtte han ha gjort for å ha mulighet til å nå opp.

- Jeg har gjort et valg i forhold til at jeg ønsker å prioritere litt annerledes fremover. Jeg ser for meg at det blir mer løping for Ås idrettslag nå som jeg gir opp skisatsingen. Både fordi det er moro og langt mindre tidkrevende Det er imidlertid ikke snakk om toppsatsing selv om jeg kommer til å løpe mer enn det jeg har gjort. Studiene kommer jeg også til å bruke mer tid på, sier Herman Andreas som nesten har vært langrennsløper på heltid det siste året.

Veldig høyt nivå

Bækkelaget-løperen fikk i ung senioralder erfare at det ikke er rom for særlig annet enn trening, kvile, restitusjon, søvn og fire-fem daglige måltider så lenge han har trent to økter daglig og flere hundre timer i året. Mange samlingsdøgn har det også blitt på den toppidrettsutøveren som valgte en idrett hvor flesteparten av dem som figurer i toppen på resultatlistene er tett oppunder 30 år eller har passert. Andersen har innsett at langrenn er en tålmodighetsidrett.

- Jeg kommer nok fortsatt til å gå en god del på ski selv om jeg gir opp satsingen. Både fordi det er moro, god trening og fin avveksling. Langrenn er god grunntrening for løpingen. Det var kjedelig at det skulle bli bråstopp på skisesongen ettersom jeg hadde sett frem til både NM del to og andre renn. 15-kilometeren i norgescupen på Lygna er nok det enkeltrennet som jeg er mest fornøyd med i vinter, sier Herman Andreas til Ås Avis.

Har lyst til å løpe fort på mila

Den treningsvillige og unge senioren innrømmer at han er spent på hvor fort det kan være mulig å løpe på de forskjellige distansene. Han har forhåpninger om at det skal være mulig å få se 32-minutterstallet på mila selv om det vil kreve en god del av han. Andersen føler ikke at det er realistisk å håpe på tider i det sjiktet i år.

Treningsiveren er det lite å utsette på selv om han nå har bestemt seg for å droppe alt som heter senior-NM og norgescup i langrenn. De daglige treningsøktene har for lengst blitt en livsstil og derfor kommer han til å holde kroppen i gang.

Kommentarer til denne saken