ÅS/SKI: Politiet meldte ved 20-tida torsdag om tre hunder som har løpt på Holstadveien i retning Ås. Hundene som er hjemmehørende i Nygårdsområdet kom seg ut ved et uhell.

– Vi har en patrulje fremme som har fått kontroll på ene hunden, skrev politiet på Twitter torsdag kveld.

Ifølge meldinger på Ås kommunes venner på Facebook skal hundene ha blitt observert midt i veibanen på E18 Sneissletta.

Rømte

To av hundene ble senere funnet påkjørt, hvorav den ene er bekreftet omkommet.

Hunden som overlevde påkjørselen på E18 var sent torsdag kveld fortsatt hos veterinæren og i ganske god form, eieren Iselin Strøm Reiersgård til Ås Avis.

Hundene ha rømt gjennom en dør hjemme som ikke var ordentlig lukket og blåste opp på grunn av gjennomtrekk.

Sett i Ås sentrum

– Vi leter etter den siste hunden som heter Luke. Han er sist observert ved Ås ungdomshus og Extra-butikken i Idrettsveien. Han er sky, men veldig snill så prøv gjerne å lokke han forsiktig til deg.

Når ØB snakker med operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt i seks-tiden fredag morgen, forteller at hun at den ene hunden fortsatt er savnet. Hun oppfordrer folk som eventuelt har sett den i Ås- eller Skiområdet om å melde fra til politiet. Samtidig ser hun ikke bort fra at den kan ha løpt ganske langt.

– Tragisk uhell

Hun forteller at politiet fikk melding om tre hunder som løp i åttisonen på E18 klokken halv åtte. Da var det bekmørkt.

– Det kan skape trafikkfarlige situasjoner, så politiet valgte å sende en bil, og vegtrafikksentralen ble varslet, forteller hun.

Ifølge operasjonslederen løp hundene videre inn i et nabolag. De skal ha løpt hit og dit, og det var mange som meldte fra om hundene. Hun forteller videre at de kom i kontakt med hundeeier som fortalte at den ene av hundene var avlivet på grunn av skader. Den andre hunden får behandling, mens den tredje fortsatt er borte.

– Det er bare et tragisk uhell at de mistet hundene og at de har havnet på en høyhastighetsvei, sier hun.

Ved 7.30-tida fredag morgen er hunden Luke fortsatt ikke kommet til rette. Han er viltfarget og har ett blått og ett brunt øyet. Har du sett hunden? Vennligst ring 413 80 513 eller 930 21 854.

SISTE: Ved 8-tida melder Iselin Strøm Reiersgård på Ås kommunes venner at Luke skal være observert i Dylterudveien ved Årungen.