Hvem fortjener Miljøvernprisen 2020?

MOTTOK PRISEN: ust Holck Hauglien og Marte Amundstad mottar Miljøvernprisen for barn og unge i 2019 til Ås ungdomsskole.

MOTTOK PRISEN: ust Holck Hauglien og Marte Amundstad mottar Miljøvernprisen for barn og unge i 2019 til Ås ungdomsskole. Foto:

Av

Har dere gjennomført et prosjekt eller tiltak med fokus på å bedre miljøet? Kjenner du eller dere en gruppe eller en person som har gjort en spesiell innsats for miljøet i Ås kommune? Kanskje dere eller noen dere kjenner til har jobbet med et prosjekt, eller en kampanje, eller annen innsats for miljøet vårt, for eksempel en skoleklasse eller en forening? Les dette.

DEL

ÅS: Ås kommune leter etter årets mottaker av miljøvernprisen for barn og unge i Ås. Send inn forslag og fortell oss hva de har gjort for miljøet som gjør at de fortjener miljøvernprisen. Frist 6.november 2020.

Send inn forslag og fortell oss hvem du vil foreslå og hva de har gjort for miljøet som gjør at de fortjener miljøvernprisen innen fredag 6. november 2020. Det er viktig at du/dere begrunner hvorfor den du nominerer fortjener prisen. Det er også mulig å nominere seg selv.

Forslag sendes på e-post til post@as.kommune.no eller i brev tilÅs kommunev/Enhet for Plan, miljø og næring, Postboks 195, 1431 ÅS

Merk e-post eller brev med ”Miljøvernprisen 2020”. For mer informasjon, kontakt Siri Gilbert Siri.Gilbert@as.kommune.no

Tre personer har testet positivt på koronavirus: – Smittet familien etter taxitur

Mer om miljøvernprisen

Ås kommunes miljøvernpris for barn og unge- Eilif Dahls minnepris - ble opprettet i 1994. Eilif Dahl var både fagperson innen biologiske fag og lokalpolitiker, og gjorde en verdifull innsats for natur- og miljøvernet. Prisen skal gå til personer under 20 år eller foreninger, grupper og skoleklasser som har utført en spesiell innsats for natur og miljøvernet i Ås kommune. Prisen består av et stipend på kr 5.000,- samt diplom. Kandidater vurderes ut fra innkomne forslag, hvor juryen er Barn- og unges kommunestyre.

I fjor var det elevrådet ved Ås ungdomsskole som fikk prisen. Elevrådet fikk prisen for sitt arbeid med å få til bedre kildesortering på skolen og andre miljøtiltak. Elevrådet sto i spissen for å arrangere klimastreiken i Ås, som bidro til at flere barn og unge fikk vist sitt engasjement i klimasaken.

Tidligere priser har gått til blant annet:

  • Solberg skole, for sin innsats med å bygge gapahuk ved skolen og for å rydde i nærmiljøet.
  • Miljøagentene i Ås for sin aksjon for regnskogen og allsidig miljøarbeid.
  • Kroer 4H for opparbeidelse av gapahuk ved Kroerløypa.
  • Rustad skole for prosjektet ”Vår bekk – Norges vassdrag”
  • Brønnerud skole og SFO for å kompostere alt organisk materiale og drive skolehage.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken