FOLLO: Tirsdag morgen var det på det kaldeste -15,2 grader i Ås. Skal vi tro Yr.no, er ikke bunnen nådd med dette. Fredag denne uka er det varslet nede i -17 grader i Ås.

Her er langtidsvarselet fram til 20. desember:

Farevarsel

I tillegg til at det er bitende kaldt, var det også ventet en del snø. Og det slo til. Nå laver snøøen ned

Ifølge vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt ser det ut til at det kan bli noen centimeter i Follo. Enda mer snø er det ventet litt lenger sør, og det er sendt ut gult farevarsel som gjelder Vestfold og Østfold. Men det kan også berøre sørlige deler av Follo, og farevarselet omfatter blant annet Ås og Vestby.

Gløtt av sol

Selv om vi kan vente oss noen centimeter med snø i Follo, er det ikke snakk om de samme mengdene som har falt over Vestlandet tirsdag. Men han ser ikke bort fra at dagens og nattens snøfall i vår del av landet også kan skape litt kaotiske situasjoner, spesielt lenger sørover.

– Allerede i morgen har nedbøren dratt seg videre østover, og jeg tror morgendagen har gode muligheter for litt sol, sier han.

Det blir fortsatt nordavind og tørt. Torsdag er det noe mer muligheter for skyer, men det er ikke meldt noe nedbør da heller.

Trolig mildere over helga

Akkurat hvor kaldt det blir, er blant annet avhengig av skydekket. Men han ser ikke bort fra at det kan bli like kaldt igjen som det har vært tirsdag morgen.

– Videre fremover ser det nok ut til å at det kommer litt nedbør fredag og tidlig lørdag, og det kommer som snø. Kaldluften holder seg.

I begynnelsen av neste uken kan det muligens komme litt mildere luft igjen.

Selv om det ser lovende ut nå, er det litt tidlig å spå om det går mot en hvit jul i år. Det avhenger blant annet av hvor mildt det blir i starten av neste uke.

– Blir det regn, vil det tære på den snøen som ligger nå. Men det er sannsynlig at temperaturene går ned igjen etter det blaffet med mild luft.