ÅS: Ås kommune ønsker at flere skal få glede av å sykle hele året, og derfor har de flere vintre på rad arrangert vintersykkelfest. I år skjer arrangementet på Vitenparken, Campus Ås onsdag 9. november. Her kan alle som ønsker det, få mulighet til å få en gratis sykkelsjekk og dekkskift.

– I år stiller vi med flere sykkelreparatører enn tidligere, og satser på er flott og trivelig arrangement. Det vil også være mulighet for å kjøpe piggdekk til rabattert pris ved å forhåndsbestille de før arrangementet, forteller Rebecca Forbergskog Madsen, miljørådgiver i Enhet for plan, miljø og næring i Ås kommune.

Frist for bestilling av piggdekk er 1. november. Det er fullt mulig å ta med egne piggdekk, dersom du har det.

Lokale bedrifter deltar

Intersport Vinterbro er én av de lokale bedriftene som stiller med reparatører under arrangementet. Andre som kommer, er Sykkologen, Ås sykkelreparasjon, Syklistforeninga i Ås og Follo sykkelklubb. I tillegg er Naturvernforbundet i Ås med og hjelper til og har stands.

At dette er et populært arrangement, viste fjorårets oppmøte. Over 100 mennesker var innom med tohjulingene sine.

Arrangementet åpnes kl. 16 av sykkelentusiast og administrasjonsdirektør på NMBU, Lars Atle Holm. Vintrertsykkelfest er delt inn i to tidspuljer, fra kl. 16–18 og 18–20. NMBU, Ås kommune, Vitenparken, og Syklistenes Landsforening er hovedarrangører av årets Vintersykkelfest.

Her melder du deg på til Vintersykkelfest i Ås den 9. november 2022