Gå til sidens hovedinnhold

Informasjon til Vinterbro, ja takk!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som valgansvarlig har man oppgaven å sørge for at budskapet man ønsker å promotere blir hørt. For meg er det viktigste ved denne oppgaven at alle velgere kan ta et valg som er ikke bare veloverveid, men som passer deres ønsker. Noe av det beste med Norge for meg er nettopp det politiske mangfoldet, evnene til å samarbeide med andre partier, samt å vite at man gjør ting som er ønsket av folket. Derfor er det og så viktig at folk stemmer.
Men på Vinterbro står vi ovenfor et utvidet problem, misforstå meg ikke, vi er kjempeglade for at vi får stå på Vinterbro senter de helgene vi får, men problemet vårt er at Vinterbro Senter er det eneste samlingspunktet som vi i realiteten kan bruke, for å vise velgerne hva vi står for.
Og selv om jeg forstår ønsket til Vinterbro Senter å være politisk nøytrale, så er det og det stedet alle samles, og vi får bare stå der de siste 2 helgene før valget. Dette betyr at førstegangsvelgere på Vinterbro ikke kan like lett møte sine politikere, ei heller få alle programmene utlevert, kommentert og få sine svar på sine spørsmål, såfremt de ikke velger å reise til Ås sentrum, hvor politikerne står som oftest de siste 4 helgene før valg.

Jeg håper at med dette de som velger å stemme med sin forhåndsstemme tar kontakt med de politiske partiene, bruker deres nettside, og ikke minst kontakter politikerne på e-post eller sms for å få svar på det de lurer på. På den måten kan de iallfall ta et veloverveid valg.

Valgdeltagelsen sist valg var på under 60 %, om dette skyldes mangel på informasjon, eller andre grunner, så er det fortsatt meget uheldig. Et godt demokrati er basert på at så mange mennesker som mulig blir hørt. Derfor må vi politikere og være så synlig som mulig, slik at velgerne kan møte oss, spørre om det de lurer på, og ta sitt eget valg. Uavhengig av hvem de stemmer på. Din stemme er viktig.

Godt valg, håper så mange av dere som mulig går til urnene. Det er slik vi får en så rettferdig kommune som mulig.

Kommentarer til denne saken