ÅS: Onsdag 23. mars feires Nordens dag på Ås kulturhus og Nordby bibliotek, og ifølge en pressemelding, er programmet tettpakket med mange fine overraskelser. Og beste av alt – nesten alle aktiviteten er helt gratis. Dagen arrangeres som et samarbeid mellom Kulturskolen i Ås, Ås internasjonale kultursenter, Ås kulturhus, bibliotekene i Ås og Forening Norden Follo.

– Vi inviterer til storslått feiring av Nordens dag! Her presenterer vi noen smakebiter fra programmet denne dagen, aktivitetene er gratis med unntak av de to kinovisningene, opplyser arrangørene.

– Det er spesielt viktig å feire Nordens dag i år, å løfte frem samarbeid over grenser er viktigere nå enn noensinn. Vi har planlagt et tett program med noe for alle aldersgrupper, både film, foredrag, bokprat, barneteater, språkkafé og konserter, og alt med en nordisk vri, forteller Elisabet Olhans, festdagens produsent i pressemeldingen.

Mye som skjer

Vi skal dra deg med gjennom noe av det som skjer. Resten kan du lese på Ås kommunes nettsider. Dagen starter med forestillingen Askeladden og de gode hjelperne i barne- og ungdoms avdelingen på Ås bibliotek – og samme forestillingen arrangeres også på Nordby bibliotek.

Elever fra kulturskolens strykeorkester og Follofeler skal være med på en workshop/konsert/forelesning sammen med cellisten Johannes Martens og amerikansk fiolinist Christian Howes.

Ser du hva som mangler i dette bildet..?

Av høydepunkter løftes det fram konserten kl. 11.30 med Sinikka Langeland i Ås kinoteater. Langeland er en norsk sanger og musiker med finske aner, og med det finske instrumentet kantele som spesialitet. Langeland har utviklet seg til å bli den fremste tolker av, og talskvinne for, den vokale folkemusikken fra Finnskogene. Det kantele produserer en vakker og mystisk lyd – noe helt utenom det vanlige.

Anders Wyller, en norsk sanger, vil fremføre låter fra sitt nye album «God dag mitt barn: Strindbergs brev til Anne-Marie». Albumet er basert på brev mellom August Strindberg - en kjent og betydningsfull svensk forfatter, dramaturg og maler – og hans datter.

Feiringen inneholder også joik i Bårggården kl. 17.00 med Georg Buljo, etterfulgt av nordisk inspirert dans med kulturskolens dansere. Dette er bare noe av alt som skjer, og du kan lese mer om programmet på Ås kommunes nettsider.