Ja til søndagsåpne butikker

ØNSKER SØNDAGSÅPNET: Silje Hjemdal (FrP)

ØNSKER SØNDAGSÅPNET: Silje Hjemdal (FrP)

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I disse ferietider er det mange som skulle ønske at butikkene holdt åpent litt lengre, også på søndager. I år med tanke på koronakrisen er det spesielt viktig og for noen avgjørende for likviditeten at man holder åpent alle dager. I ferietiden er det nyttig med butikker som ikke stenger når folk flest har muligheten til å handle. I år når «alle» skal feriere i Norge er det ekstra viktig, ikke minst for kjøpmennene å ha mulighet til å søndagsåpent.

Fremskrittspartiet har alltid ment det er mange gode grunner til å tillate søndagsåpne butikker. Først og fremst dreier det seg om hensynet til kundene. Hvorfor skal ikke folk få lov til å kjøpe melk og brød når det passer dem?

Men at butikker kan holde åpent på søndager i ferien er ikke viktig bare for oss som kunder, men også butikkene selv. Mange butikkeiere, særlig de som har butikk i hyttefelt og feriesteder, er avhengig av omsetningen i sommerhalvåret for å kunne overleve. I en situasjon vi har stått oppe i og fortsatt står i bør butikkene ha åpent alle dager.

I dag er det imidlertid opp til hver enkelt kommune å avgjøre om vanlige butikker får holde åpent på søndager, og dette gjelder kun i turistkommuner. Fremskrittspartiet ønsker å gi disse butikkene forutsigbarhet, slik at alle typer butikker skal få ha åpent i juni, juli og august. Dette handler om å spille på lag med det lokale næringslivet.

Jeg vil understreke at det dreier seg om å gi de ansatte og butikkene en valgfri mulighet. Det er ikke noe pålegg om at de skal holde oppe. Fremskrittspartiets utgangspunkt er at tilbud og etterspørsel egner seg bedre enn lovverket til å regulere butikkenes åpningstider.

Vi ønsker likebehandling og er derfor tilhengere av å tillate butikker som ønsker det, å holde åpent på søndager.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags