VINTERBRO: Aksjonen skal ha blitt gjennomført i forbindelse med en pågående jakten på Stig Millehaugen som har rømt fra Trondheim fengsel.

Politiet skal ha aksjonert mot en adresse på Vinterbro etter å ha fått tips i saken. Politiet har ikke ville oppgi hvilken adresse de aksjonerte mot

Operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst Politidistrikt henviser Trønderlag politidistrikt for uttalelser om saken.

– Det er våre kollegaer i Trøndelag som styrer etterforskningen i denne saken, og vil ikke si noe om saken. Men jeg kan bekrefte at vi ble anmodet om å sjekke en adresse på Vinterbro. Derfor rykket vi ut med både helikopter og beredskapstroppen. Men aksjonen resulterte ikke i noen pågripelser, sier Nygård til Amta.

Millehaugen møtte ikke opp etter noen timers permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. I følge politiet skal han ha kommet seg til flyplassen på Værnes og tatt et fly til Gardermoen onsdag formiddag. Han skal ha dratt videre mot Oslo.

Arbeidsforhold med Millehaugen

VG har blitt kontaktet av en mann som tidligere har hatt et arbeidsforhold til Millehaugen, og som bor i området hvor politiet aksjonerte. Han bekrefter til VG at politiet var hos ham torsdag morgen.

– De sa at de lette etter Millehaugen, det tror jeg de driver med mange steder, sier naboen til VG.

Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.

– Hele greia har bakgrunn i at jeg kjenner ham, sier han, og legger til at det er fordi de har hatt et arbeidsforhold i en periode for flere år siden da den drapsdømte mannen var ute.

Ifølge VG banket politiet på døren og brukte en stund i huset.

Han understreker at han ikke har hatt kontakt med Millehaugen og forstod det slik at politiet går bredt ut.

– Jeg har ikke noe forhold til Millehaugen, men skjønner at de ønsker å få tak i ham. Jeg tipper de går veldig bredt ut, sier han videre til VG.

Kan være farlig

Politiadvokat Anne Haave sa onsdag til NTB at politiet tar høyde for at den rømte drapsmannen kan være farlig.

– Det er på vurdering av det at vi velger å etterlyse han internasjonalt, og ber om at publikum ikke foretar seg noe på egen hånd, men kontakter politiet.

53-åringen har tidligere rømt fra fengsel tre ganger. Under et rømningsforsøk fra Sarpsborg fengsel i desember 1992, skjøt og drepte han en fengselsbetjent og tvang en annen betjent å kjøre seg til Oslo.

Før onsdagens rømming hadde han sonet omtrent ti år i Trondheim fengsel. I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for drap på Young Guns-leder Mohammad «Jeddi» Javed. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Fakta om dommene mot etterlyste Stig Millehaugen

* Begikk ran mot flere postkontorer sommeren 1992 etter å først ha hadde rømt fra Berg kretsfengsel.

* Ble i 1993 dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. Han tvang også en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg til politiet.

* I oktober 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

* I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. En annen man ble dømt i samme sak for å ha bestilt drapet på gjenglederen.

* Har hatt flere permisjoner tidligere, hvor han har returnert til avtalt tid, ifølge forsvareren.

* Politiet har etterlyst Millehaugen både i Norge og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel fra permisjon til avtalt tid klokken 15 onsdag ettermiddag.

(Kilder: NTB, NRK, VG)

Saken oppdateres