Jeg gleder meg til det er over!

Arne Ellingsberg.

Arne Ellingsberg. Foto:

Av

Hva da? Selvsagt koronatiden.

DEL

MeningerAlle som ser på tv eller leser aviser, det være seg på papir eller nett, må vel snart være trette av at det meste dreier seg om koronaen. Fra morgen til kveld.

Nå kan vi nok om det nødvendigste for oss vanlige folk, nemlig hvordan vi skal oppføre oss for å unngå å smitte hverandre. Men tv følger opp, time etter time, med informasjon om det andre; all elendigheten, hvor mange som er lagt inn på sykehus verden over og her i landet, og antall smittede og antall døde, og alder. Som en olding er jeg visst den neste. Nei, la oss spares for unødvendig tristhet.

Så er det en ny pressekonferanse, for ikke å si flere hver dag. Statsminister og aktuelle statsråder, topper fra næringsliv og arbeidsliv står frem; til og med fra idretten. Nye tiltak for å motvirke koronaens konsekvenser blir presentert og kommentert.

En fortjent hyllest til dem som dag og natt blir på sin post og gir håp; englene på sykehjemmet og sykehuset, hører med.

Plutselig kom det et hyggelig innslag på tv: En familie på fem var ferdige med koronaen; dvs. at de hadde overlevd og nå var i beste velgående. Jo da. Det går nok bra!

Hva med oss i lokalsamfunnet?

Vi har jo heldigvis Ås Avis, som en gang i uka holder oss orientert om stort og smått; også koronaen. Men fornuftigvis; mest om det andre i lokalsamfunnet. Her er noen eksempler.

Den 19. mars ble vi informert om at «Lokaldemokratiet er satt på vent». Ordføreren hadde orientert om at alle politiske møter i Ås er satt på vent, men at et grep nå kunne være å arrangere møter på «digitale plattformer». Det ble prøvekjørt med et kommunestyremøte 24. mars med bl.a. en sak om å overføre mer makt til ordføreren og formannskapet, men forsøket på et slikt maktovergrep mislyktes, men det prøves nok igjen.

Men ikke fortvil

I en usikker tid gis det muligheter for oss allvitere til å gi råd. Den 16. mars gikk Einride Berg til verks. (Einride betyr «Den ensomme rytter».)

Med den bedrøvelige økonomien Åspolitikerne har pådratt oss, er det nedsatt en egen «redningskomité». Det ga Berg muligheter for å gi råd; først den 19. mars, bl.a. ved å foreslå å legge ned Kroer skole og å flytte Brønnerudelevene ned til Åsgård «når den en gang blir ferdig». (Dette er fullstendig i strid med Samarbeidsavtalen til Ap, Sp, MDG, SV, V, R og KrF, «Syverbanden».)

Den 26. mars hadde Berg fått enda en ny idé. Nå gjaldt det å kutte «politiske kostnader». Nå foreslo han å redusere de fire hovedutvalgene for de ulike politiske saksområder til ett. Det vil vel ikke være vanskelig å tippe hvilket som skulle få overleve; jo selvsagt «Den ensomme rytterens» eget; Hovedutvalget for teknikk og plan (HTP). Det er godt å ha tro på seg selv!

Dette får være nok eksempler på at det blir nok å ta fatt på når «lokaldemokratiet» er kommet tilbake. Det blir særlig spennende å se hvor lenge «Syverbanden» overlever. Jeg misunner ikke varaordføreren som skal samordne arbeidet.

Til så lenge håper jeg at vi alle kommer vel gjennom koronatiden. Også Ås Avis og ØB. Jeg gleder meg til en edruelig og saklig politisk debatt også i fremtiden; og gjerne på papir!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags