ØSTFOLDBANEN: De siste dagene har det vært store problemer med togtrafikken på Østlandet på grunn av en gjentagende jordfeil. Dette har påvirket trafikken, og senest torsdag morgen og ettermiddag, ble trafikken rammet igjen.

Bare timer etter at trafikken kunne gjenopptas torsdag, kom samme feil tilbake torsdag ettermiddag. Dette berører deg som pendler.

– Krevende

ØB har snakket med pressevakt Øystein Stavdal Paulsen i Bane Nor, som forteller om et krevende feilsøkingsarbeid.

– Vi har ikke funnet feilen. Det er et usedvanlig krevende arbeid, og vi beklager overfor alle som er berørte, og forstår at situasjonen er krevende når dette skjer igjen og igjen, sier han til ØB.

Pressevakten forteller at noe av utfordringen, bortsett fra at de ikke vet hva som forårsaker feilen, er at siden feilen oppstår kortvarig, er det vanskelig å kartlegge hva som faktisk skjer. Dersom du pendler med tog i østlandsområdet, må du dessverre belage deg på at det vil skje lignende feil igjen inntil man får funnet ut av hva som er problemet.

– Vi kan ikke utelukke at feilen vil komme igjen, men vi har høyeste prioritet på å finne ut av hva dette er for noe. Vi gir oss ikke før vi kommer til bunns i dette, forteller han.


Beregn forsinkelser

Den foreløpig siste oppdateringen kommer i form av en pressemelding fra Bane Nor klokken 14.45. Der står det at det er trafikk på alle linjer på Oslo S. På grunn av utfordringene knyttet til jordfeil, må det fortsatt påregnes forsinkelser på mellom fem og ti minutter.

– Den gjentagende jordfeilen vi har opplevd de siste dagene er ikke funnet. Fordi jordfeilen ikke har vært konstant, men kommet og gått, er feilsøkingen svært krevende. Arbeidet med feilsøking fortsetter utover dagen med høyeste prioritet. Trafikken har siden i morges gått på alle linjer, med unntak av enkelte avganger som i natt ble besluttet innstilt for å redusere trafikken – og belastningen på infrastrukturen. Vi beklager ulempene situasjonen har medført for de reisende, skrives det i pressemeldingen.

Bane Nor ber videre reisende om å søke informasjon hos sitt togselskap om hvordan situasjonen eventuelt påvirker deres togtur.