Kjære alle innbyggere og ansatte i Ås kommune

BER OM DUGNAD MOT KORONA: Ordfører Ola Nordal (Ap)

BER OM DUGNAD MOT KORONA: Ordfører Ola Nordal (Ap) Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Ås-folk

I de nærmeste to ukene skal vi sammen ta et løft for å stoppe spredningen av koronavirus.

Vi skal hindre at folk som er smittet uten å vite det kommer i kontakt med andre. Samfunnet settes derfor på sparebluss i to uker med stenging av skoler, barnehager, kulturaktiviteter og av mange arbeidsplasser. Vi skal unngå å samles, vi skal holde avstand til andre, og mange skal stort sett holde seg hjemme.

Vi skal bremse spredning av viruset. Dette er nødvendig for å hindre at for mange blir syke samtidig. Tiltakene i seg selv vil gi problemer for mange. Bedrifter og arbeidsplasser som rammes har ikke oversikt over hva tiltakene vil bety for den enkelte. Vi har forventninger om at regjering og storting finner ordninger som letter konsekvensene for de som rammes.

Ansatte i Ås kommune har på kort tid iverksatt beredskapsplaner og lagt nye planer slik at vi følger de statlige pålegg vi har fått. Det gjelder innenfor alle sektorer i kommunen. Medarbeiderne våre har gjort en imponerende innsats de siste dagene, og Ås kommune er nå i rute med å innføre de tiltakene vi er pålagt.

Jeg oppfordrer alle innbyggere i Ås til å bli lojalt med på denne folkedugnaden. Sammen vil vi da helt sikkert sette en kraftig brems på spredning av koronaviruset.

Informasjon om tiltakene i Ås finner du på www.as.kommune.no.

Jeg ønsker alle en god helg, med hilsen fra Ola Nordal, ordfører.

Artikkeltags