Kjære studenter ved NMBU – Dere gjør en forskjell!

OPPFORDRING: Martin Løken (MDG) oppfordrer sine medstudenter til å unngå fester og store sammenkomster for å forebygge koronasmitte

OPPFORDRING: Martin Løken (MDG) oppfordrer sine medstudenter til å unngå fester og store sammenkomster for å forebygge koronasmitte Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er nå inne i en dugnad. Vi legger begrensninger på våre egne liv, og det gjør vi av hensyn til de eldre og de med underliggende sykdom. Det vi kjemper mot er usynlig – og det er fullt mulig å være en smittebærer uten å selv vite det. Spesielt unge og friske kan ha svake eller ingen symptomer, men fortsatt bære smitte. Mørketallene er trolig store.

Studenter flest har tatt alvoret av pandemien innover seg. Jeg opplever at studentene generelt er flinke til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet. Likevel tar det tid før hensikten med alle begrensninger synker inn. I dag kom det fram at det i helgen skal ha blitt avholdt fester på Pentagon. Slike samlinger gir økt risiko for spredning av viruset. Jeg ber studenter innstendig om å holde seg unna denne typen arrangementer. Å delta kan i verste fall føre til smittespredning. Dette er ikke uskyldig moro: i denne unntakstilstanden kan det i ytterste konsekvens koste liv.

Vi vet at sosial isolasjon kan føre til frustrasjon og ensomhet. Selv om vi ikke skal arrangere fester eller større samlinger, er det andre ting vi kan gjøre for å gjøre hverdagen enklere. Bor man alene kan man finne seg én eller to sosiale kontakter. Disse kan man ha gjensidig eksklusiv kontakt med, og slik lage en lukket sirkel. Slike «sosiale kapsler» kan fungere effektivt mot smitte. Det er usikkert hvor langvarig situasjonen vil bli, men hvis alle utviser forsiktighet og følger rådene, vil situasjonen kunne bli lettere å håndtere for alle. Spesielt er dette viktig for å ivareta et operativt helsevesen.

Vi er studenter ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. La oss forholde oss til kunnskapen knyttet til universitetet vårt. Nå bør vi gå foran i bekjempelsen av smitten og være gode eksempler. Mange kan slite mer med ensomhet fremover. Men selv om vi ikke skal ringe på hos venner og kjente, kan vi bruke anledningen til å ringe. Dessuten kan Ås-marka kanskje friste til flere flotte turer i vårværet. Gjerne med en venn – og på trygg avstand.

Takk til alle som gjør en innsats – hver for seg og i små grupper – i de tusen hybler og kollektiver i Ås. Dere gjør en forskjell!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags