(Østlandets Blad)

NORDRE FOLLO/OSLO: Det er onsdag, og snart går vi inn i den stille påsketiden. Mange er kanskje på fjellet, mens andre foretrekker bypåske. Da kan det være kjekt å få med deg påskerutene til Ruter. Dette er spesielt viktig å få med seg dersom du skal kjøre kollektivt i Nordre Follo, eller ta turen inn til Oslo i påsken.

Frem til den 10. april kjøres nemlig påskeruter, melder Ruter på sine nettsider. Det kan derfor være lurt å sjekke reiseplanleggeren din før du skal ut og kjøre kollektivt.

– Øybåtene har startet opp, og vi har flere busser som tar til skiløypene i marka eller til alpinaleggene for deg som liker det. Nattbussene kjører natt til alle røde dager. God påske, skriver Ruter på sine nettsider.

Dette skjer

Frem til og med 5. april på hverdagene, kjører T-bane og trikk i Oslo hvert kvarter på dagtid, og linje 1 kjører bare mellom Frognerseteren og Helsfyr. Noen busser har færre avganger, spesielt i rushtiden, og det er forøvrig stengt for T-banen mellom Majorstuen og Nationalteateret i Oslo på grunn av vedlikeholdf.

Går vi videre til skjærtorsdag og langfredag, så er det søndagsrute på alle linjer. På påskeaften er det lørdagsrute for alle linjer, samt at T-bane og trikk i Oslo kjører hvert kvarter på dagtid, og linje 1 kjører bare mellom Frognerseteren og Helsfyr.

1. og 2. påskedag kjøres det søndagsruter på alle linjer.

Du kan lese mer og finne frem til reiseplanleggeren til Ruter ved å følge denne lenka

Arbeider på jernbanen

I tillegg til at det er endringer i Ruters ruter, er det også arbeider som pågår i disse dager på jernbanenettet i vårt distrikt. Spesielt stor aktivitet er det mellom Ski og Mysen på Østre linje.

Dette vil påvirke din reise med tog, og du anbefales å sjekke Vys reiseplanlegger for å sjekke om ditt tog i det hele tatt går, eller om du må ta buss-for-tog. Arrbeider pågår på både Østre linje på Østfoldbanen og på Follobanen, og dette påvirker også trafikken langs hele Østfoldbanen fra Ski til Oslo S.

Dersom du følger denne lenka, vil du kunne finne mer og ikke minst nyttig info for deg som togpender hva gjelder arbeidene i påska.