Gå til sidens hovedinnhold

Klar oppfordring fra denne Ås-bedriften som støtter tv-aksjonen: – Gi ditt bidrag

Formannskapet i Ås kommune har besluttet å gi to kroner per innbygger til årets TV-aksjonen. Også lokale bedrifter tar i et tak. En av dem er Fargerike.

ÅS: Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24. oktober. Årets tema er barneekteskap, med fokus på landene Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi. Tittelen på årets aksjon er «Barn, ikke brud».

– Akkurat dette er en veldig fin sak som er viktig å være med på. Det er kanskje ikke så aktuelt i Norge, men så er vi heldige her ved at vi har mindre problemer enn mange andre land. Da får vi prøve å støtte litt utover Norges grenser også, sier butikksjef på Fargerike i Ås, Eli Grevskott Indrebø til Ås Avis.

Selv om dette ikke er et stort problem i Norge, er det viktig å bli bevisstgjort på at dette skjer andre steder i verdent

– Det er viktig at snakker med barn om at dette skjer, sier Indrebø.


Dette er første gangen Fargerike gir til TV-aksjonen, men det er ikke første gang de har støttet veldedige formål.

– Vi har vært med på når ulike skoler har løp til veldedige formål, da er vi ofte med. Når det er Operasjon Dagsverk støtter vi også, mot litt arbeidskraft tilbake. Vi har vel aldri blitt bedt om å støtte TV-aksjonen før tror jeg, sier hun.

Ås Avis snakket i forkant av årets TV-aksjon med tre kvinner som fortalte sine sterke historier:

Les også

Ghazal, Aisha og Freweini med sterke historier: – Moren min var tolv år da hun giftet seg

Glad for å bli spurt

Fargerike og Indrebø er veldig glade for å ha blitt spurt.

– Jeg tror alle vi som jobber her og de over oss i bedriften også har gode etiske holdninger. Det å være med å bidra til at noen kanskje kan få det litt bedre, det tror jeg er noe alle i Ås kommune bør gjøre mer av. Det at man blir spurt direkte er en smart måte å få folk med på laget, sier hun til Ås Avis.

Indrebø har en oppfordrer folk til å bidra på søndag:

– Vi er så heldig som bor i Norge og vi har trukket vinnerloddet fra vi er født. Ikke bare de som er født her, men også de som har flyttet hit. Aksjonen setter jo lys på incest, overgrep og manglende utdanning. Det trekker jo med seg veldig mye, blant annet menneskerettigheter og sosial kontroll. Et barn skal få vokse opp i trygghet.

– Jeg oppfordrer folk til å bidra litt, så får man heller droppe takeaway på søndag. De fleste har mulighet til å gi litt og generelt være med å støtte formål, ikke bare når det er TV-aksjon. Vi må hjelpe hverandre, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken