Det var snøkaos i Oslo-området onsdag og torsdag morgen snør det igjen tett enkelte steder. Likevel ser det ut til at kjøreforholdene er greie på de store veiene, opplyser Vegtrafikksentralen øst.

– Brøytetogene har gått i skytteltrafikk og gjør alt de kan for å få det unna, så det går greit på innfartsveiene inn til Oslo. Man må beregne ekstra tid, avpasse farten og kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Tone Sorken til NTB.

– Vær tålmodig

– Vær litt forsiktig hvis du må bytte felt for det ligger litt snø der. Og kommer man bak et brøytetog, så må man være tålmodig, sier hun.

Det er blant annet tett snøvær ved Skulleruddumpa, der det var store problemer onsdag. Det snør også utover mot Asker. Øst politidistrikt opplyser at det ser fint ut på veiene sørover mot Østfold, men at det er litt vanskeligere lenger nord. Oslo-politiet opplyser at det har vært en rolig natt på veiene ettersom få har vært ute og kjørt.

– Hold avstand til bilen foran så du har mulighet til å stoppe hvis det skulle skje noe. Det kan se bart ut, men så er det glatt. Det blir vintervei i dag, sier Sorken.

Problemer med kollektivtransport

Onsdagens vær preger fremdeles også kollektivtrafikken i Oslo.

Minst 27 av bussrutene i Oslo-området er innstilt torsdag morgen.

Tallet på avvik og linjer som er påvirket stiger hele tiden, og reisende bør derfor følge med på Ruters oversikt over avvik.

Ruter ber folk unngå å reise om de ikke må, og om å beregne god tid. De anbefaler også de reisende om å benytte seg av T-banen om det er mulig.

– Vi oppdater ruter.no og Ruter-appen fortløpende, så sjekk disse hvis du absolutt må ut å reise i dag, sier pressevakt i Ruter Øystein Dahl Johansen.

– Vurder hjemmekontor

Det er også forsinkelser og omkjøring på en rekke andre busslinjer. T-banen og toget er ikke like påvirket, så Ruter ber folk velge det hvis de kan.

Gjennom natten har brøytemannskap vært i sving i hele Oslo-området, men det er ikke nok for å sikre at det er fremkommelig og sikkert å kjøre buss overalt.

– De som har mulighet oppfordres til å ha hjemmekontor, hold deg oppdatert, benytt T-banen og vurder om du i det hele tatt må ut å reise i dag, sier Øystein Dahl Johansen.