Gå til sidens hovedinnhold

Kroer kan ikke leve med en halvveisløsning for skolen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hovedutvalget vedtok 27.05.21 å endre skolekretsgrensene for elever bosatt på Danskerud og Bjørnebekk med det resultat at barn på Bjørnebekk, fra og med 1. august, skal sogne til Rustad skole og ikke Kroer skole som i dag. Foreldre på Danskerud skal velge om de vil ha barna på Kroer eller Rustad.

Kroer skole er en liten bygdeskole med lang historie, men i dagens politikk kun et spørsmål om økonomi. Dette har jeg som forelder til en i 2. klasse og en i 1. klasse fra høsten, ingen problemer med å forstå. Det som er et problem å forstå er hvordan politikerne ikke kan fatte et endelig vedtak om å legge ned skolen dersom det ikke er økonomisk forsvarlig å drifte denne videre. Dette vil gange alle, ikke minst barna som går der, som fra høsten mister mange av dagens klassekamerater og skolen totalt sett nesten halveres.

Les også

Høyre og FrP mener det er best å legge ned Kroer skole. – Elevene vil få et bedre tilbud på Rustad

Dagens 2. klasse har 17 elever som er et stort antall med tanke på Kroers skolekrets, men med forslaget som nå foreligger vil denne klassen bli rasert. Høstens 1. klasse vil kun bestå av 3 elever, og det undres over hvordan skolen har mulighet/kapasitet/kompetanse til å ivareta de psykososiale forholdene denne endringen medfører, i denne klassen og resten av skolen, med borttagelse av klassekamerater, venner og mye av det sosiale miljøet. Administrasjonen ved Kroer skole er allerede vedtatt at skal flyttes til Rustad, slik at denne skolekretsendringen er, som vi ser det, kun et skritt videre på veien til seigpining av våre barn som skal tilhøre en døende skole.

Vedtak om nedleggelse av Kroer skole vil være en svært upopulær politisk beslutning, men i denne situasjonen må politikerne fatte et vedtak uavhengig av popularitet eller frykt for ikke å bli gjenvalgt. Som forelder ber jeg politikerne i Ås kommune om å fatte det vedtaket som gagner barna våre best. Valget, som vi ser det, er enten å legge ned skolen fult og helt, eller å fortsette full drift videre. Men jeg ber dere om å velge det ene eller det andre, ikke en halvveisløsning som ikke er til våre barns beste.

Velg fornuftig, bruk hjertet.

Les også

Kroer-pappa ber politikerne ta en endelig avgjørelse om grendeskolen: – Gi barna forutsigbarheten de fortjener

Kommentarer til denne saken