ÅS: I jubileumsåret til Vestby Janitsjar og Ås Musikkorps får du oppleve tidligere kjendispolitiker og nyslått forfatter av året, nemlig Åslaug Haga, som konferansier.

Jubilerer med stjerner

Nyttårskonserten er den tiende i rekken, og Vestby janitsjar og Ås musikkorps slår på stortrommen. Her blir det fremført musikalske godbiter med forsterkninger fra vokallinjen på Follo folkehøgskole, samt sangere fra Soon Blandede Kor og Ås Korforening. I tillegg danser unge talenter fra Vestby Dans & Ballett.

– Vi har dessuten to store stjerner med oss på konserten, frister Hans Smogeli som i Vestby janitsjar.

Stjernene han sikter til er ingen ringere enn Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland som i hele høst har stått på Folketeaterets scene med bærende roller musikalen Mamma Mia – til stor jubel fra en fullsatt publikumssal. De har for øvrig deltatt i en rekke musikaler, blant mye annet.

Ønskekonsert

Smogeli forteller at konserten for øvrig er lagt opp som en ønskekonsert der et utvalg av musikkstykker fra de tidligere nyttårskonsertene blir fremført.

– Derfor starter konserten med NRKs kjente kjenningsmelodi fra Ønskekonserten, nemlig Bojarenes inntogsmarsj.

Deretter lover han at det kommer til å gå slag i slag. På repertoaret står alt fra glade ABBA-låter til rolige ballader, via Queen-slageren Bohemian Rhapsody til Pomp and Circumstances. Her blir det låter som fremføres bare av korpsene, noe er rent korstoff, mens det meste fremføres av korps og artister i samstemt samarbeid.

Aud Max i Ås lørdag 9. januar klokken fire på ettermiddagen for det er da det blåses liv i konserten.