Prinsene gjorde lykke

Musikerene Elisabet Olhans på fiolin og Stian Aase på trekkspill er til daglig lærere ved Ås Kulturskole.

Musikerene Elisabet Olhans på fiolin og Stian Aase på trekkspill er til daglig lærere ved Ås Kulturskole. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Den siste forestillingen av den ”Den lille prinsen” gikk for fulle hus på Midtgard. Publikum var godt fornøyd med det de så og hørte.

DEL

Teaterlærer Tinken Laurantzon var hektisk opptatt med forberedelsene til den siste forestillingen, men tok seg tid til en prat.

– Disse ungdommene har vært fantastiske, og siden det har vært et krevende stykke å sette seg inn i, er jeg meget imponert, fortalte hun.

Den Lille prinsen er skrevet av den franske piloten Antoine de Saint-Expuréys. Boken er oversatt til over 180 språk og dialekter så langt, og har solgt over 50 millioner eksemplarer.

Den Lille Prinsen tar for seg en rekke kompliserte temaer, og behandler disse ut ifra det man kan se på som et barns synspunkt.

Godt samarbeid om det viktige i livet

Teatergruppen har valgt å la tre ulike skuespillere fylle rollen som prinsen. Prinsen kommer til Sahara hvor piloten har nødlandet med flyet sitt. Også rollen som piloten er delt mellom tre skuespillere i denne oppsetningen.

Prinsen forteller om at han har besøkt kongen som har et desperat ønske om å få noen undersåtter, den forfengelige damen, drankeren, forretningskvinnen og lyktemannen. På Jorden snakket han med blomster, mennesker og dyr. Til slutt forsvinner prinsen i de tre skuespillernes skikkelser, og piloten forstår bedre hva som er viktig og hva som er likegyldig i livet.

Flott innsats

De totalt 11 skuespillerne gjør en suveren innsats og får god hjelp av lyssetting, kostymer og musikk. Musikken er et bærende element i stykket og musikerne Elisabet Olhans og Stian Aase har i samarbeid med teaterlærerne bestemt hva som skal spilles i stykket.

- Vi synes det er hyggelig å være med på dette, og det har vært artig å følge utviklingen deres i samspill med musikken.

– Utviklingen har vært formidabel, sier de to musikerne.

Helene Bjørneby som også er teaterlærer ved Kulturskolen benyttet anledningen til å takke foreldregruppen som hadde bidratt til kostymer, rekvisitter og en flott innsats underveis. Den avsluttende trampeklappen gikk begge veier. Ås folket kan nok regne med å få både se og høre mer til teaterverkstedet på Kulturskolen i tiden som kommer.

Artikkeltags