Tinotenda - tusen takk !

"We are the world" sang samlekoret av kulturskolelever som underholdt et stort publikum av foreldre, søsken og besteforeldre fra verdensscenen på Midtgard.

"We are the world" sang samlekoret av kulturskolelever som underholdt et stort publikum av foreldre, søsken og besteforeldre fra verdensscenen på Midtgard. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kulturskolens sangelever takket for at de lever i et heldig hjørne av verden. Shona fra Zimbabwe var bare ett av flere språk som kunne høres på Barnas verdensdag.

DEL

ÅS: FN-dagen, TV-innsamling og barnas verdensdag gav trippel grunn til å sette internasjonal solidaritet i høysetet søndag 24. oktober. Mange hadde også funnet veien til Åsgårdkvartalet, da Barnas verdensdag ble markert for første gang i kommunen.

Stinn brakke

I påvente av et restaurert og brannsikret kulturhus, ble sal og scene på fritidsklubben Midtgard tatt i bruk under konsertene. Arealet skulle vise seg i snaueste laget for å huse alle som ville se og høre sine håpefulle synge og spille, men mange tilhørere fikk en minneverdig konsertopplevelse. Musikalsk var elevene innom alle verdens kontinenter, og da sangerne til slutt rundet av med ekstranummeret ”We are the world” med stort alvor, var det nok mange som hadde en klump i halsen. –

Gledet seg veldig

Marine Hansen Ulvik og Olivia Jørgensen, begge 8 år fra Vinterbro, spilte fløyte i samspill med fløytister, trompetister og kor på den provisoriske verdensscenen.

– Superflott! De begynte med spilletimer i høst, og har lært mye på kort tid, konkluderte mor Line Hansen, som kunne opplyse at jentene hadde gledet seg veldig til å opptre.

Pedagogisk Bollywood

Dans og bevegelse for de minste, utstillinger og konserter i tre bygninger sørget for tilbud for noen og enhver. Mye flid var lagt i maten fra mange land ved asylmottaket på Bjørnebekk. Ildsjel i Ås Internasjonale kvinnegruppe, Grazyana Englund, var for anledningen iført indisk sari. Sammen med koordinator Ina Berglund tok hun i mot barn og foreldre som ville delta på Bollywood-verkstedet.

– Dansen er fascinerende. Her betyr hver bevegelse ulike ting. Instruktørene fra Oslo er meget pedagogiske, forsikret de to. –Smiil, det gjør nemlig profesjonelle Bollywood-stjerner, instruerte lærerne, som også gav barna yoga-øvelser for å roe ned aktiviteten.

Artikkeltags