OPPEGÅRD: Prosjektleder Kjersti Sørlie Rimer fra Ås var særdeles fornøyd med premieren og prosjektet så langt. Det er første gang Broadway-musikalen settes opp i Norge.

– Vi har solgt 2.700 billetter til nå, og det må vi være fornøyd med. Vi kan likevel selge mange flere, sier hun.

– Vi har jobbet 14-15 timer i døgnet, og det har blitt mange sene kvelder.

Hun forteller at prosjektet har vært en av de største utfordringene Scenario har hatt. De har bygd verdens største og vakreste skip, sydd både enkle og eksklusive kostymer, og hattekreasjonene er noe for seg selv.

– Vi hadde aldri kommet så langt uten alle “ja-menneskene” i og rundt Scenario, sier Kjersti.

Profesjonelt på havet

Scenario har laget en by på havet, og handlingen de har skapt er like troverdig slik det skjedde i 1912. Ved bruk av storskjerm, massive kulisser og tidsriktige kostymer blir det en spennende reise for publikum. Livet på båten og klasseforskjellene er godt iscenesatt.

Skuespillerne, som er en blanding av amatører og profesjonelle, gjør en strålende innsats, men en gang i mellom må sufflør og instruktør Liv Ragnhild Torneberg gi sine stikkord.

Sven Torneberg, som også har oversatt og bearbeidet stykket, gjør et ekstra profesjonelt inntrykk som kaptein Edward J.Smith. Kapteinen er sentral og bærende gjennom hele forestillingen. Han presses stadig til å sette opp farten, og skuespilleren gir et sterkt, følelsesmessig bilde av hvilke vanskeligheter han går igjennom.

På andre klasse drømmer Alice, spilt av Heidi Melby Lyseggen, om livet på første klasse. Med kjappe replikker gir hun rollen et humoristisk og lett preg. Det sosiale livet på første klasse består av flotte middager og champagne. Røkesalen er forbeholdt herrene, må vite, helt til den rike damen Charlotte Cardeza, spilt av Kjersti Sørlie Rimer, inntar det mannlige domenet og ber dem om å stumpe røyken med den største selvfølgelighet.

Riverdance på 3. klasse

Tredje klasse-passasjerene Katie og Jim spilles av Kari-Mette Nordheim og Fredrik Georg Svang Hansen. De to skuespillerne fremstår som utrolige samspilte og sjarmerende. De imponerer også med en feiende flott riverdance. Begge skuespillerne er til daglig studenter ved UMB.

Vi møtte fire av skuespillerne fra Ås etter premieren. Alle sammen pustet lettet ut, det verste presset er over.

– Nå er vi endelig profesjonelle, ler de.

De ønsker også å gi publikum æren for suksessen.

– Vi har utrolig god støtte i publikum, forteller de fornøyde skuespillerne.