Gå til sidens hovedinnhold

La oss gjøre Ås til landets grønneste

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

NMBUSs nye rektor, Sjur Barrdsen, svarer oss utførlig i Østlandets Blad den 23. august, etter at vi utfordret universitetet tidligere i august. Fra SVs side er vi først og fremst glade for at NMBU har svart det politiske miljøet i Ås såpass grundig, med tanke på hva vi kan gjøre for klimaet lokalt.

Som leser av innlegget er det interessant å registrere alle tiltakene som nevnes, og kanskje særlig det planlagte Senteret for ledningsteknologi, med tanke på vannforsyning og avløp i alle landets kommuner. Dette er som kjent et tiltagende problem landet over. Videre merka vi oss det nye prosjektet Foods of Norway, og det faktum at universitetet «har alle de faglige elementene som skal til for å skape de nye løsningene som verden trenger». Inspirerende!

Ettersom Baardsen skriver i innlegget at de vil fortsette å jobbe målretta med Ås kommune mot en grønnere fremtid, benytter vi denne muligheten til og presenterer noen av SVs forslag til hva som kan gjennomføres lokalt.

Vi mener kommunen bør være klimanøytral innen 2023. Det er ikke mange år til. Derfor vil vi ha et klimabudsjett med forpliktende utslippsreduksjoner, og tiltak. Så vil vi styrke kollektivtilbudet mellom de ulike delen av kommunen, og togforbindelsen til og fra Oslo, som Baardsen nevner spesielt.

Det kanskje viktigste poenget fra vår side i denne sammenheng, er likevel at vi vil jobbe for et tettere samarbeid mellom kommunen og universitetet, gjerne med regelmessige møter mellom formannskap og ledelsen på campus. Det viktigste for SV er de konkrete resultatene på bakken. Derfor er det gledelig å registrere at flere andre partier har like høye ambisjoner for det grønne arbeidet lokalt, som det vi har. 

Kommentarer til denne saken