Ås videregående – Den fallende skole

VANSKELIG SITUASJON: En frustrert elev ved Ås videregående skole skriver i Ås Avis om en skolehverdag med mange midlertidige løsninger og en skoleledelse som "ikke hører på elevene sine".

VANSKELIG SITUASJON: En frustrert elev ved Ås videregående skole skriver i Ås Avis om en skolehverdag med mange midlertidige løsninger og en skoleledelse som "ikke hører på elevene sine". Foto:

Av

– Skolen hører ikke på elevene sine, skriver en frustrert elev ved Ås videregående skole.

DEL

MeningerJeg er elev ved Ås videregående. I år er jeg avgangselev som betyr at dette året er det viktigste året på skolen og vil være med på å avgjøre framtida mi.

I fjor høst startet skolen utbygging av F-blokka som er ny og moderne, og skal holde plass til mange av de nye vg1 elevene. I tillegg til det fikk vi vite at vg3 skulle få klasserom øverst i F-blokka. Det har seg slik at denne informasjonen forsvant et sted og nå sitter vi i brakkene som er plassert lengst unna hovedbygget.

Brakkene, det er det stedet hverken elever eller lærere ønsker å være. Her er det kaldt, dårlig luft og vi har nå blitt kastet ut av «vårt» klasserom, så vi må pendle fra rom til rom.

Det hjelper ikke å klage til skoleledelsen da de ikke gjør noe med dette. Hvorfor skal vi som snart må ut i voksenlivet få konsekvensene av en skole som ikke kan ta hensyn til skolemiljøet?

Antallet elever som går på Ås vgs øker for hvert år, og i år ble det annonsert om at skolen skal rive ned A-blokka som rommer mange av helsefag-klassene og andre fag. Skolen har derimot ikke et sted disse elevene skal plasseres i mellomtiden. Løsningen er den at brakkene, som skolen leier ut, skal få kjøkken i seg. Der foregår det mye støy nå og er grunnen til at vi er blitt kastet ut av klasserommet vårt.

I det nye klasserommet vi har blitt gitt, som er helt øverst av brakkene og helt lengst unna alt, er det blitt installert såkalte ladestolper som vi, elever med våre PC-er, trenger til hverdagen. For et par uker siden, tok den ene stolpen i klasserommet og raste ned på en elev. Heldigvis ble vedkommende ikke truffet, for det hadde kostet skolen stort. Men hadde eleven blitt truffet, hadde vedkommende fått elektrisk sjokk samt en god hjernerystelse. Kontaktlæreren vår som var tilstede da dette skjedde tok seg til å klage til skoleledelsen. Løsningen var at de fjernet stolpen. De tre andre stolpene står fremdeles.

Brakkene er også utstyrt med toaletter, men det er ikke mer enn 4 toaletter per 60+ elever. Dette danner lange køer og tette doer. Hovedbygningen har de fineste doene, men det tar hele 10-minutters pausen vår å komme seg dit og tilbake til klasserommet. Det rekker ingen. Det har vært utallige ganger klassekameratene mine har kommet tilbake til timen for sent fordi de skulle rekke å komme seg til og fra kantina.

Det verste med denne situasjonen er at skolen ikke hører på elevene sine. Uansett hvor mange ganger elevene har klagd, lærerne har klag så sitter vi uten håp.

Som avgangselev håper jeg at neste års vg3 ikke støter på samme problem og at skolen i det minste vil høre på dem.


(Ås Avis kjenner avsenderes identitet)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags