Gå til sidens hovedinnhold

Lions fikk inn 88 tegninger om fred: – Vinnerne skal ut og konkurrerer med bidrag fra hele verden

Tre barneskoler i Ås sentralområde deltok i Lions årlige fredstegnekonkurranse. Mandag ble det kåret en vinnertegning fra hver av skolene Brønnerud, Kroer og Åsgård. Årets tema var «Fred gjennom å hjelpe». Hele 88 tegninger deltok i konkurransen.

ÅS: Begge jentene har tegnet siden dei var små og trives veldig med det. Temaet for tegnekonkurransen fenget interessen, og denne konkurransen var faktisk den første de har deltatt i.

De syntes det var hyggelig at tegningene ble best på sine skoler. Om det blir kunst og kultur også i fremtiden for de to vil tiden vise.

Det er Enkela Aliu (12) fra Brønnerud og Frida Elen (12) fra Åsgård skjønt enige om etter å ha mottatt vinnerbeviset.

– Jeg har tegnet siden jeg var liten, og trives veldig med det. Temaet for tegnekonkurransen fenget interessen ekstra, og denne konkurransen var faktisk den første jeg har deltatt i. Det var jo hyggelig at tegningen min ble best på skolen. Det inspirerer så får vi se hvor mye tegning det blir i tiden fremover, sier Enkela Aliu (12) fra Brønnerud til Ås Avis.


Den tredje vinneren, Sivert Ødegård Engen (12) fra Kroer skole var forhindret å delta på prisutdelingen da han denne uken var bortreist på leirskole.

Vinnertegningene fra de tre skolene går nå videre til en sonefinale der vinnere fra mange skoler deltar. Derfra kan det bli deltagelse på landsfinale, før man kan bli med i verdensfinalen i FN. Her er det bare å krysse fingrene!

Fred gjennom tegning

Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse med fred som tema. Konkurransen er åpen for barn mellom 11–14 år, og aldersmessig passer den best for elever i 7. klasse.

Konkurransens tema i år er «Peace Through Service», oversatt til «Fred gjennom å hjelpe».

– Det er 33. gang denne fredstegning konkurransen holdes på verdensbasis. Jeg har ikke helt oversikten hvor mange ganger Ås-skolene har deltatt, men det begynner å bli noen år det også, sier Ander Skrede fra Lions Ås.

Han er blant annet med i juryen som har vurdert årets 88 tegninger fra nevnte tre skoler i Ås.

Koronatilpasset

Lionsklubbene Ås og Ås/Eika har i flere år arrangert kulturdager over godt en ukes tid. I år ble kulturdagene avlyst i den ordinære formen, arrangørene fant likevel å kunne gjennomføre to ting som var koronatilpasset.

Det ene var kulturkonserten i Ås kirke med prisutdeling til tre unge musikkutøvere. Det andre er fredsplakatkonkurransen i samarbeid med barneskolene, hvor det ved hver skole ble kåret en vinnertegning.


Kommentarer til denne saken