Gå til sidens hovedinnhold

Lokalavisen deler ut 100.000 kroner til lokale tiltak: – Sånn kan du få støtte

Ås Avis skal nok en gang dele ut 100.000 kroner til lokale tiltak i Ås.

ÅS: Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Ås Avis ut 100.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– Ås Avis har styrket seg betraktelig som lokalavis det siste året. Mange bruker oss nå som sin primære nyhetskilde for det som skjer i kommunen vår. Som en viktig del av lokalsamfunnet i Ås synes vi det er stas å kunne bidra til gode formål i vårt nedslagsfelt, sier Henrik Christie, redaktør og daglig leder i Ås Avis.

Nå oppfordrere han lokale krefter om å benytte muligheten til å søke støttet til konkrete tiltak, som treffer målgruppe barn og unge under 25 år.

– Kommunen vår har mange som brenner for aktiviteter i nærmiljøet. Denne støtteordningen bør være aktuell for en rekke lag og foreninger i Ås, sier redaktør Christie.

Deler ut 25 millioner kroner

Pengestøtten fra Ås Avis inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.».

Søknadsfristen er 4. mai. Offentliggjøringen av hvem som mottar støtte skjer 1. juni.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Lurer du på noe omkring søking av midler fra Ås Avis? Ring oss gjerne på telefon 922 84 745.

Kommentarer til denne saken