Erling Førsund 1922-2016

Erling Førsund

Erling Førsund Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerErling Førsund døde 22. august, 94 år gammel. Etter utdanning ved Norges landbrukshøgskole i 1950 studerte Erling Førsund plantepatologi i et år ved Cornell University, USA. Gjennom ti år arbeidet han ved Institutt for plantekultur, Norges landbrukshøgskole.

Fra 1962 til oppnådd pensjonsalder var Erling Førsund forsker i Statens plantevern. I studieåret 1970/71 var han gjesteforeleser ved Landbruksuniversitetet i Wageningen, Nederland, og i to år ledet han et forskningsprosjekt i Kenya for Direktoratet for utviklingshjelp.

Potetsjukdommer var arbeidsområdet til Erling Førsund i Statens plantevern. Han var en av de første i Europa til å utvikle varsler om fare for spredning av potettørråte basert på værprognoser. Fra 1957 kom hans tørråtevarsler sammen med værmeldingene fra Meteorologisk institutt.

Samtidig med at værprognosene ble mer presise ved hjelp av økt datakraft, arbeidet Erling Førsund med å forbedre modellene som var grunnlaget for tørråtevarslene. Erling Førsund utførte også en betydelig forskningsinnsats for å redusere tapene av lagersjukdommer i potet. Han var sterkt engasjert i European Association for Potato Research.

Erling Førsund var en dyktig formidler av sin forskning og hadde et stort nettverk av veiledere og potetprodusenter. Vi vil minnes ham som en kunnskapsrik og god kollega.

 
 
 
 
 
 

Artikkeltags