Nekrolog: Kjell Olsen til minne

FRILUFTSMANN: Kjell Olsen ved åpningen av to nye turstier i Aschjemskogen i 2010.

FRILUFTSMANN: Kjell Olsen ved åpningen av to nye turstier i Aschjemskogen i 2010. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi over 60 – Holstads «far», Kjell Olsen, døde 17. mars, vel 88 år gammel. Tross sviktende helse, deltok han i foreningens aktiviteter like til det siste. Han møtte jevnlig på tirsdagssamlingene på gamle Holstadskolen (Holstad grendehus).

Kjell var formann i Vi over 60 – Holstad fra stiftelsesåret 2002 til 2013 og la gjennom årene ned mange timers arbeid for foreningen. Medlemstallet økte fra 24 til ca. 200 i hans formannstid. Kjell var helt fra ungdommen opptatt av idrett og mosjon, en interesse han beholdt hele livet. Han ville vi skulle mosjonere. Derfor ble det raskt organisert turgruppe i Vi over 60 – Holstad og det er folksomt på Skuterudsletta torsdags formiddag når vi starter.

Kjell ville gjerne at tilbudet skulle være overkommelig for de fleste. Da noen turer etter hvert ble krevende for mange, var Kjell pådriver for lettere turer. Og slik er det blitt. Når den første gåturen starter i april, vil vi merke tomrommet – Kjell kommer ikke mer. Ett år inviterte Kjell og kona, Liv, foreningens medlemmer til 17. mai-sammenkomst hjemme hos seg.

Og vi er mange enslige som er blitt spurt og har deltatt i søndagsmiddager, spesielt til et par gode restauranter i Askim. Gjerne kombinert med en avstikker til Solbergfoss eller Kykkelsrud. Kjell ble tildelt Kongens fortjenestemedalje i 2012.

KJELL OLSEN FIKK KONGES FORTJENESTEMEDALJE

I 2017 ble Kjell og Liv utnevnt til de første æresmedlemmer i Vi over 60 – Holstad. Kjell var også innehaver av Falsenstatuetten. For et par år siden tok Kjell ansvaret for at foreningens protokoller fra de første 13 år finnes i Ås kommunes lokalhistoriske arkiv. Medlemsmøtene på Holstad grendehus startet alltid med allsang: «La oss leve for hverandre og ta vare på den tid vi har ...".

Ordene gir spesiell grunn til ettertanke nå. Det er godt å vite at foreningen, i sitt 17. år, har god oppslutning om alle arrangementer, – aktiviteter som alt vesentlig har bakgrunn i Kjells initiativ og ideer.

Vi takker Kjell for helhjertet innsats for foreningen i alle år og lyser fred over hans gode minne.

Artikkeltags