Inviterer til friluftsfest i Follo: Tilbring en natt i naturen på Breivoll

Friluftslivets uke på Breivoll: Ås Turlag inviterer til friluftshelg på Breivoll. Her fra åpningen av Kyststien, fra  Nesset/Breivoll til Sjødalstrand i Oppegård i september 2016.

Friluftslivets uke på Breivoll: Ås Turlag inviterer til friluftshelg på Breivoll. Her fra åpningen av Kyststien, fra Nesset/Breivoll til Sjødalstrand i Oppegård i september 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Friluftslivets uke går av stabelen 2.–10. september, og er full av friluftsaktiviteter for store og små, i hele Follo.

DEL

ÅS: I over 20 år har Norsk Friluftsliv og dets medlemsorganisasjoner markert "Friluftslivets uke" fra første helgen i september. Målet med uken er å inspirere enda flere til å ta turen ut i naturen, ha det gøy og skape gode opplevelser.

- Vi ønsker at flere skal få oppleve natur og friluftsliv og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor, sier Maria Tesaker fra Forum for Natur og friluftsliv i Akershus.

Dette skjer i Follo

I Follo innledes Friluftslivets uke på Breivoll ved Bunnefjorden der Ås Turlag inviterer til friluftshelg (2-3. september). Her blir det mange spennende familieaktiviter på lørdag, og natt til søndag kan de som har lyst overnatte og blir med på det landsomfattende ”Natt-i- naturen”-arrangementet. På søndag er det soppdag på Breivoll med Follo sopp- og nyttevekstforening.

Follo sopp- og nyttevekstforening har også soppkontroll samme dag (3.september) på Waldemarhøy i Ski.

LES OGSÅ: Sopp-sankingen tar fullstendig av. Nå kan du laste ned egen app

I Oppegård arrangerer Oppegård Turlag tur til Kjerringnebba, en halvøy i Gjersjøen, søndag 3. september. Dagen etter kan du bli med ”Aktiv i 100” på tur langs Oldtidsveien i Svartsskog.

På Nesodden kan du søndag 3. september bli med Nesodden Turlag på en 12 km lang tur fra Flaskebekk til Nesoddtangen brygge. Uka etter (10. september) kan alle, inkludert nybegynnere, bli med på O-løpet ”Folloløpet”, med start/mål på Jaerbanen i regi av Måren Orienteringsklubb.

Program for friluftslivets uke i Oslo og Akershus

Norsk Friluftsliv, Friluftslivets uke

Artikkeltags