«Safety first»!

MÅTTE RYKKE UT: PÅ det verste har politiet måtte gripe inn og dirigere trafikken fra Nesset inn til Breivoll.

MÅTTE RYKKE UT: PÅ det verste har politiet måtte gripe inn og dirigere trafikken fra Nesset inn til Breivoll. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I lederartikkelen 7. juni konstateres det at Breivoll (ved Bunnefjorden og i Ås kommune) er «Follos fineste friområde». Dette er både stor mulighet og stor utfordring: Det sistnevnte særlig når det gjelder trafikk og parkering på ekstra varme søndager, som 3. juni i år.

Undertegnede har vært bruker av Breivoll i lang tid. Jeg har i alle år oppfattet adkomsten fra Nesset til Breivoll som utrygg for fotgjengere, og særlig for barn: Må et barn bli overkjørt der, før det blir gangveiforbindelse utenfor den kjørebanen som burde vært bare for biler?

3. juni dro vel også Oslofolk på søndagstur til Breivoll for å bade der, fordi en av badeplassene i Oslo var stengt etter oljeutslipp. Oslo politi har kjørt barn, som trengte å komme ut av byen på varme sommerdager, til Breivoll. Dette har nok gjort Breivoll mer kjent også i Oslo. Mange som nå er eldre har vært på leirskole på Breivoll gård, og kommer vel tilbake til Breivoll når det er badesesong der? Også den virksomheten som har vært på Breivoll gård i senere år har nok gjort Breivoll kjent som stort friområde med badeplasser.

Det jeg vil fram til er at det må regnes med stor og kanskje økende biltrafikk fra Nesset opp til Breivoll, i kommende år. I lederartikkelen henvises det til Statens vegvesen; men den etaten har vel ansvar bare for de to avkjørslene fra Nesoddveien på/ved Nesset. Ås kommune har neppe råd til å bygge gangvei med bruer på utsiden av bilveien opp mot  Breivoll. Kan det likevel finansieres, over spesielt budsjett for trafikksikring?                                      

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags