ÅS: Christer Reitan finner det svært ubehagelig at uvedkommende har blitt så provosert av Pride-flagget på verandaen hans at de har tatt seg inn på hans private eiendom for å fjerne og ødelegge det.

– Jeg er normalt en som liker initiativ, men ikke på denne måten. En ting er hvis man rasket med seg et flagg fra bakkenivå. Men her har faktisk noen klatret opp på verandaen i andre etasje. Det er ekkelt å tenke på, sier han til Ås Avis.

Brent og urinert

– Flagget har store brennhull og lukter aldeles forferdelig, sier Reitan og viser det frem til Ås Avis,

Han mistenker at de som tok flagget også har urinert på det

– Det gjør det enda verre. Jeg håper det er bare pøbelstreker fra noen som ikke skjønner virkningen av det man gjør, men det er dårlig å la det gå utover en minoritet som har opplevd mye vondt, sier han.

Ikke «stakkars meg»

Reitan er klar på at han ikke ønsker at dette ikke skal bli en «stakkars meg»-sak. Han er mer opptatt av å sette søkelyset på noe han brenner for, Pride og kampen for like rettigheter for alle, uansett seksuell legning.

Han forteller at han kommer til å være aktivt med når Follo Pride sparkes i gang 12. september. Han har nemlig litt å ta igjen når det gjelder å leve livet sitt som den han er.

Les også

Spøker for Pride-stunt: – Ingen har meldt seg, nå haster det

Kom ut for to år side

Hans egen «oppvåkning» kom sent i livet. Som 37-åring har han bare vært ute av skapet i drøye to år, etter et 11 års langt ekteskap med en kvinne, som har resultert i to barn på 8 og 10 år.

Han er oppvokst i et lite miljø, i Hobøl og sier det ikke var mye feedback der, i forhold til å kjenne på følelsen av å være annerledes.

– Moren min hadde nok en anelse, men for broren og faren min kom det nok bardust, forteller han til Ås Avis.

Han skryter av oppbakkingen han har fått fra familien, inkludert sin ekskonas etter at tok valget å komme ut som homofil.

– Jeg har i dag god kontakt med barna mine, og jeg har ikke opplevd annet enn støtte, forteller han.

Ikke trakassert i Ås

Han takker også for støtten han har fått fra alle som har kommentert saken, etter at han la den ut på Ås kommunes venner i natt.

– Jeg har aldri opplevd trakassering i Ås. De kommer kommenater fra folk som er «lei» av Pride, men ikke noe mer enn det. Men jeg har opplevd å bli spyttet på på nattbussen fra Oslo til Ås, sier han.

Har anmeldt

Han tenkte først at det ikke var noen vits i å anmelde forholdet, siden det etter all sannsynlighet vil bli henlagt.

– Men jeg har valgt å gjøre det, siden det er viktig at det blir en del av statistikken på denne type kriminalitet, sier han til Ås Avis.

Møter gjerne vedkommende

Lørdag ettermiddag har Christer Reitan lagt ut denne meldingen på Ås kommunes venner:

«Om noen har kjennskap til hvem som har gjort det, så møter jeg gjerne vedkommende for en prat for å finne ut hvorfor hen føler at det her er en fin ting å gjøre. Det å ha lagt i en så heftig innsats, og faktisk også pissa på et flagg fordi man er uenig i noe gjør ting en god del mer alvorlig i min bok».