Gå til sidens hovedinnhold

Nordby skolekorps samler hele korps-Norge på Tusenfryd

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges største og morsomste stevne for skolekorps arrangeres av Nordby skolekorps på TusenFryd i helgen. Nærmere 3400 korpsmedlemmer fra 114 korps er påmeldt og stiller klare til fest med musikk og drill for å markere åpningen av årets korpssesong.

I 2009 startet Nordby skolekorps opp med å arrangere et høststevne for skolekorps i TusenFryd-parken. Da kom det 26 skolekorps fra østlandsområdet. Korpsets erfaringer og tilbakemeldinger fra deltakerne var så gode at Nordby skolekorps har fortsatt med å invitere korps-Norge til TusenFryd en helg i september hvert år.

TusenFryd-stevnet har vært planlagt i detalj helt siden fjorårets stevne ble avsluttet.

Nordby skolekorps legger til rette for gode korpsopplevelser i et stevne som krever mange dugnadstimer fra foreldregruppen. Men ingen klager over å være ”dugnadister” på dette morsomme stevnet.

Stevnet betyr også at ca 300 gjester overnatter på lokale skoler og for å klare å gjennomføre dette så har korpset fått hjelp av håndballgruppen til Nordby IL. Blant annet kommer det korps fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør for å være med på stevnet. Overnattingsgjestene får servert frokost og middag på skolene og det krever et stort engasjement fra idrettslaget.

Stevnet gir et godt økonomisk løft for korpset og håndballgruppa, og det er stor positivitet blant foreldrene for å gjennomføre et knirkefritt arrangement som også gir gode penger i korps- og klubbkassa.

Tidligere denne uken var foreldrene samlet for å få en gjennomgang av alle detaljer rundt stevnet. Det er viktig for korpset fra Nordby at gjestene får en god opplevelse og at flest mulig av korpsene kommer igjen neste år, eller året etter.

Vi er veldig stolte over at vi har klart å bygge opp et så stort stevne som nesten alle i korps-Norge kjenner til sier den aktive foreldregruppen i Nordby skolekorps.

Les også

Kulturminister Skei Grande: – Det er dere som er lyden av Norge

Bildeserie

3.300 korpsentusiaster samlet på Tusenfryd

 

Kommentarer til denne saken