Gå til sidens hovedinnhold

I dag gjelder det å være ekstra på vakt

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor var 24. juli dagen med flest innmeldte reiseskader til forsikringsselskapene.

Det er høysesong for reiseskader, og tirsdag kan det være lurt å være ekstra på vakt. I fjor var nemlig ingen dag mer skadeutsatt enn 24. juli. Det viser tall fra Frende Forsikring.

– Flere år på rad har 15. juli skilt seg klart ut, men i fjor var det den 24. som var den største skadedagen året sett under ett. Det sier Petter Lassen, skadesjef i Frende Forsikring.

Forsikringsselskapene ser ofte en skadetopp på mandager i fellesferien. Det stemmer godt med skadedagen 24. juli i fjor.

– Mange er på reise samtidig, det kan bli køer og forsinkelser. På denne datoen i fjor var det også betydelige forsinkelser hos enkelte flyselskap som nok spilte inn på det totale antallet skader, sier Lassen.

Høysesongen for reiseskader er i juli og starten av august.

– I 2017 så vi imidlertid en økning i antallet skader allerede fra midten av juni. Deretter ble det en nedgang den første uken i juli før det tok seg opp igjen resten av måneden. Toppen kom altså 24. juli, uttaler Petter Lassen.

Sykdom på reise, skader på reisegods og forsinkelser er de største skadeårsakene i fellesferien for nordmenn på tur.

– Vi har mer enn 50 prosent flere skader i denne perioden enn ellers i året. Spesielt ser vi en økning av tapte mobiltelefoner i juli måned. Det forsvinner dobbelt så mange mobiler denne måneden som i vinterhalvåret, fastslår Lassen.

En undersøkelse utført av Respons Analyse for Frende Forsikring viser at unge under 30 år har reist uten gyldig reiseforsikring tre ganger så ofte som resten av befolkningen det siste året.

De unge bør derfor være ekstra påpasselige på den store skadedagen tirsdag. (ANB)

Kommentarer til denne saken