ÅS: Det er en stolt Granerud som snakker med Ås Avis på 1. nyttårsdag, etter at resultatet av kåringen er klart.

- Jeg tror ingen av dem som engasjerer seg litt ekstra for lokalmiljøet, et lag eller en forening eller et idrettsmiljø gjør det for den fraværende lønna eller de store ovasjonene. Jeg tenker heller ikke at alt frivillig arbeid alltid fortjener bølgen og trampeklapp heller. Men vi kjenner vel alle det mennesket som brenner litt ekstra. Som legger ned tonnevis med arbeidstimer for noe de tror på. Og de får kanskje ikke alltid den takken de alltid fortjener, sier han.

Har bidratt i lokalsamfunnet

Han passer på å gratulere alle som ble nominert.

- Her har alle på hver sin måte bidratt til stor positivitet i lokalsamfunnet.  En ekstra stor honnør til de som er godt voksne og bidrar for andre. Tenker da for eksempel på Menighetsforeningen i Nordby som gjennom mange år har bidratt til at det er mulig å ha en ungdomsprest i Nordby. Det er også flott å se at Ås kinoteater har fått en stor oppsving i besøkstall  grunnet en flott ildsjel.

 

Jubilerer

Det at Nordby skolekorps har klart å bygge opp et fyrtårnarrangement som Tusenfryd-stevnet de siste 10 årene, tror han har betydd mye for mange.

- Det at ”lille” Nordby skolekorps har fått til å lage Norges største korpsstevne med nærmere 6000 gjester hvert år, er gøy, sier han til Ås Avis.

Det andre store arrangementet som i år feirer 10 års jubileum er Kjendiskonserten.

- Vi har samlet 3-4 lokale korps som sammen opptrer sammen med en kjent nasjonal artist. Må si at vi er ikke så rent stolte at vi har fylt opp Rådhusteatret i Ski hvert år med artister som Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet og Angelina Jordan.

Bildeserie

3.300 korpsentusiaster samlet på Tusenfryd

 

Arrangerer jubileumsparade

2018 er av regjeringen blitt vedtatt å være Musikkorpsenens år. Det vil være mange arrangementer over hele landet som skal markere at Norges Musikkorps Forbund er 100 år og Forsvarets musikk er 200 år.  28 april skal det være en stor jubileumsparade på Karl Johan hvor Nordby skolekorps skal være med. Denne paraden skal Granerud sammen med andre sentrale personer fra Nordby skolekorps være med å organisere.

Senere i 2018 skal korpset fra Nordby delta på landsfestivalen til Norges Musikkorps Forbund i Bergen.

Inspirasjon

Granerud sier at de ligger en glede og inspirasjon i det å følge de unges utvikling fra de er aspiranter til de som ungdommer står frem som selvsikre solister.

- Korps er en livslang hobby som både utvikler en musikalsk men også skaper gode og evigvarende sosiale relasjoner. Jeg fungerer ikke alene, det er viktig at vi har et godt arbeidslag som sammen kan skape noe. Takk til alle som har stemt, sier Granerud.

Prosjektleder

Hans egne ungdommer på hjemmebane har nådd pensjonistalderen for skolekorps, så Granerud er ikke lenger direkte med i den daglige korpsdriften. Men han har sagt ja til å være med å være prosjektleder for TusenFryd-stevnet og Kjendiskonserten og ser frem til det.

- Det er viktig å holde på med noe lokalt som gir motivasjon for en selv og andre, sier han til Ås Avis.

Til daglig er Granerud etableringssjef for St1 Norge som blant annet eier og drifter de fleste Shellstasjonene i Norge.

Bildeserie

Fullt hus på «Kjendiskonserten» til Nordby skolekorps

 

Hylles

Granerud gratuleres på Facebook etter å ha blitt kåret til årets navn i Ås Avis.

- Jeg tror nok også han kan takkes for at korpset har satset så mye på drill at vi i dag har en av de største drilltroppene i Stor-Oslo området.  Den jobben han har gjort har igjen bidratt til at enda flere barn i nærmiljøet har funnet et sted å tilhøre. Et sted å vokse opp og bli trygge på seg selv og brenne for noe.  Vi trenger alle slike i lokalmiljøet vårt, skriver Therese Talmo-Rønn fra Nordby på Facebook.

- Den første dagen i musikkorpsenes år, gikk hen og vant avstemningen årets navn her i Ås, med over 50 prosent av stemmene. Gratulerer Bård. Vel fortjent, skriver hun.